Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zachránila ma prilba, nepochybuje jazdec Bory. Objavila sa snímka z nehody

Vyzerá to tak, že cyklistický tím Bora-Hansgrohe zatiaľ nebude musieť meniť svoje plány na sezónu 2021. A to napriek škaredej nehode siedmich jeho jazdcov na záver tréningového kempu neďaleko Gardského jazera v Taliansku.

20.01.2021 15:48
Bora-Hansgrohe Foto: ,
Cyklisti tímu Bora-Hansgrohe na archívnej snímke.
debata (6)

Do sedmičky nič netušiacich cyklistov, kolegov bratov Saganovcov, na ceste narazilo auto.

Jeho vodička prehliadla stopku, a trom z nich spôsobila zranenia vyžadujúce si hospitalizáciu v nemocnici.

Holanďan Wilco Kelderman, ktorý by mal byť lídrom pre celkové poradie na tohtoročnej Tour de France, má zlomený stavec. Andreas Schillinger zasa utrpel zlomeniny stavcov v krčnej a hrudnej chrbtici. Tretí do partie Rüdiger Selig nehlásil nič zlomené, mal však otras mozgu rovnako ako Kelderman.

"Keď som si pozrel obrázky z nehody, dosť to so mnou pohlo. Mohlo to s našimi pretekármi dopadnúť oveľa horšie.

Našťastie, nedošlo k zraneniam ohrozujúcim život či spôsobujúcim paralýzu. Naši jazdci mali zrejme pri sebe strážnych anjelov," komentoval šéf tímu Bora-Hansgrohe Ralph Denk pre nemecké médiá.

Schillinger pri pohľade na svoju zničenú prilbu a rez z prevodníka skonštatoval:

„Auto prešlo cez ulicu bez brzdenia. Prilba mi zachránila život. Ak si predstavím, že namiesto zničeného prevodníka tam mohla byť moja hlava…,“ citovala 37-ročného Nemca nemecká verzia Eurosportu.

Podľa Denka hospitalizované trio sa tak skoro na bicykel neposadí. Júlový vrchol sezóny v podobe Tour de France, by však nemal byť z pohľadu bavorského tímu ohrozený.

"Vyzerá to tak, že nebudeme musieť meniť naše plány pre Tour de France. Februárové tréningové kilometre síce budú chýbať, ale v marci by mohol byť Wilco Kelderman späť na bicykli.

A to bude ešte dosť času poriadne sa pripraviť na Tour de France. Očakávam pauzu štyri až šesť týždňov pre postihnutých cyklistov," doplnil Denk.

Kelderman je len od začiatku tohto roka členom Bora-Hansgrohe, predtým bol súčasťou tímu Sunweb. V jeho drese vybojoval celkové tretie miesto na Giro d'Italia.

Kľúčové cykloprestupy 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Adam Yates (Veľká Británia) - z...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Wilco Kelderman