Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ospravedlní sa? Sagana opäť konfrontovali s Van Aertom, reagoval jasne

Peter Sagan sa mal koncom januára zúčastniť na Vuelte a San Juan, no pre nepriaznivú situáciu v súvislosti s koronavírusom preteky v Argentíne zrušili. Namiesto toho ho čaká sústredenie v Taliansku, následne na Kanárskych ostrovoch a vo februári v španielskej Sierra Nevade.

12.01.2021 06:08
France Cycling Tour de France Sagan Aert Foto: ,
Wout van Aert kričí na Petra Sagana v cieli 11. etapy TdF 2020.
debata (1)

Ostrými štartmi pre slovenského cyklistu budú belgické jednorazovky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne, ktoré sa uskutočnia v posledný februárový víkend.

Neskôr, 6. marca, by sa mal predstaviť na podujatí Strade Bianche a od 10. marca na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico.

Tieto podujatia sú prípravou na prvý monument sezóny Miláno-San Remo. Ak to pandemická situácia dovolí, uskutoční sa 20. marca.

Víťaz 114 cestných pretekov má špeciálnu motiváciu, keďže mu tento úspech na týchto prestížnom podujatí v zbierke chýba a netají sa tým, že o ňom sníva.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

Ďalšie monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix figurujú v kalendári 4., resp. 11. apríla.

Športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach v nedávnom rozhovore pre Pravdu naznačil, že Sagan má v pláne zopakovať pekelnú kombináciu so štartmi na Gire a Tour de France aj na olympiáde.

V Tokiu by mali jazdci bojovať necelý týždeň po parížskom dojazde najslávnejších etapových pretekov.

Trojnásobný majster sveta vo videokonferencie tímu na sústredení v talianskom Lago di Garda povedal, že zatiaľ neprišlo v súvislosti so štartmi k pevnému rozhodnutiu a zohľadňuje ich viacero faktorov.

„Uvidíme, ako to bude vyzerať. Zatiaľ máme v pláne len jarné klasiky, potom sa rozhodneme, čo ďalej. Je to veľmi dôležitý rok s olympijskými hrami a svetovým šampionátom (19. až 26. septembra vo Flámsku, pozn.), profil trate na MS by mi mohol pasovať. Stále však potrebujeme čas na naplánovanie,“ cituje Žilinčana Cyclingnews.com.

Belgický portál Het Laatste Nieuws priniesol z aktuálneho videorozhovoru aj Saganov pohľad na incident z minuloročnej Tour s Woutom Van Aertom. Stal sa v 11. etape, keď Belgičan po kolízii so Slovákom skončil tretí.

Sagan najskôr finišoval druhý, ale neskôr bol za nebezpečnú jazdu potrestaný a odsunuli ho až na 86. miesto.

Na Slováka bol Belgičan poriadne nahnevaný, v cieli ho pre jeho špurtérsky manéver nazval opicou . Sagan kontroval, že so súperom sa bude baviť až vtedy, keď sa mu ospravedlní za vztýčený prostredník a vulgarizmy.

Van Aert naopak tvrdí, že Sagan dlhuje ospravedlnenie jemu. A s touto otázkou sa obrátili na pretekára tímu Bora-Hansgrohe. Jeho postoj sa ani s odstupom času nezmenil.

„Nebudem sa mu ospravedlňovať. Neviem, prečo by som sa mal. Mohol by som povedať, že po tom, čo urobil, by sa mal ospravedlniť on mne. Zapojil som sa do mnohých šprintov a mám skúsenosti s takýmito situáciami. Aj s týmto dokážem žiť,“ cituje Sagana hln.be.

Sagana čaká posledný rok kontraktu s tímom Bora-Hansgrohe. Zostane v nemeckom celku alebo sa presunie inde?

„Myslím si, že túto otázku je lepšie položiť Ralphovi Denkovi (šéfa tímu, pozn.) alebo môjmu agentovi Giovannimu Lombardimu, nie mne. Som v tomto tíme veľmi šťastný. Zostanem ešte rok a potom uvidíme, čo sa bude diať,“ odpovedal.

V tíme sa vytvorila silná nemecká zostava na čele s Emanuelom Buchmannom, Pascalom Ackermannom a Maximilianom Schachmannom a prišli aj ďalšie posily ako krajan spomínanej trojice Nils Politt či Holanďan Wilco Kelderman.

„Je to len dobré. Čím viac silných chlapcov, tým lepší tím,“ vraví Sagan.

Po otázke, či sa po príchode v roku 2017 jeho rola v tíme zmenila, sa usmial: „Nie, stále som tu.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert