Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jumbo má problém na ďalšej Grand Tour. Jeden z jeho lídrov ukončil trápenie

Holanďan Tom Dumoulin vstupoval na cyklistickú Vueltu ako jeden z dvoch lídrov silného tímu Jumbo-Visma, ale na španielskych cestách sa mu nedarilo podľa predstáv.

28.10.2020 12:42
debata
Tom Dumoulin. Foto: SITA/AP, Marco Bertorello
Tom Dumoulin Tom Dumoulin.

Pred stredajšou 8. etapou s cieľom na kopci Alto de Moncalvillo (1489 m) sa preto rozhodol, že pokračovať nemá význam a odstúpil.

V celkovom priebežnom poradí skvelému časovkárovi a solídnemu vrchárovi patrila až 53. priečka s mankom vyše 42 minút na ekvádorského lídra Richarda Carapaza.

Povestnou poslednou kvapkou pre víťaza Giro d'Italia spred dvoch rokov bolo až 95. miesto a 11-minútová strata v cieli 7. etapy vo Villanueva de Valdegovia.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

„Nedávalo mi to viac zmysel. Som unavený, prázdny a bez energie. Mal som nabitý kalendár po letnom reštarte sezóny,“ uviedol na vysvetlenie Dumoulin, cituje ho portál Cyclingnews.

„Spoločne s trénermi v našom tíme sme sa rozhodli, že bude lepšie už nenastúpiť do ďalších etáp. Už na začiatku Vuelty som sa cítil unavený a ten pocit vo mne pretrval,“ dodal Dumoulin.

Dumoulin skončil siedmy na tohtoročnej Tour de France, kde výdatne pomáhal spolujazdcovi Primožovi Rogličovi v boji o celkové víťazstvo.

To sa napokon nepodarilo, favorizovaný Slovinec sa v záverečnej časovke musel skloniť pred mladším krajanom Tadejom Pogačarom.

Tom Dumoulin (vpravo) sa spolu s kolegami z... Foto: SITA/AP, Christophe Petit-Tesson
Tom Dumoulin, Primož Roglič Tom Dumoulin (vpravo) sa spolu s kolegami z tímu Jumbo-Visma snaží upokojiť Primoža Rogliča po nevydarenej časovke Tour de France.

Druhé preteky Grand Tour v skrátenej sezóne Giro d'Italia tím Jumbo-Visma nedokončil pre pozitívne testy na koronavírus.

Momentálne na Vuelte patrí Rogličovi pred ôsmou etapou štvrtá priečka s odstupom 30 sekúnd na Carapaza.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Dumoulin #Jumbo-Visma