Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sa deje so Saganom? Po rozchode so ženou a páde na TdF sa niečo stalo

Na Tour de France mu to nešlo tak, ako zvyčajne. Experti síce tvrdia, že sa rozbieha, ale ani na Giro d'Italia zatiaľ nevyhral. Nezískal zelený dres, ale neoblieka si ani ten cyklámenový.

11.10.2020 12:24
Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (28)

Čo sa to deje s Petrom Saganom?

S touto otázkou si lámal hlavu aj francúzsky portál Eurosportu. Podľa autora sa v Saganovom živote pred pár rokmi niečo zlomilo. Poukazuje na sezónu 2018, konkrétne momenty z vtedajšej Tour, keď najprv oznámil rozchod s manželkou Katarínou a následnom spadol v 17. etape pri zjazde v alpských horách. Do cieľa v Paríži prišiel celý dotlčený.

„Odvtedy sa akoby nevie nájsť,“ naznačil začiatkom roka 2019 aj jeho niekdajší tréner Patxi Vila, ktorý sa medzitým pripojil k tímu Movistar.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

Bora však napriek tomu svojej hviezde verí, píše portál. Nemecký tím, ktorý stratil ambície v celkovom poradí TdF hneď na úvod, Saganovi výrazne pomáhal. Slovák túto výhodu vraj nedokázal využiť. „Najmä v Potiers, kde ho po strete s Woutom van Aertom penalizovali,“ píše Eurosport.

Portál tiež pripomína, že 30-ročný Slovák je už 70 pretekárskych dní bez víťazstva. Predtým nikdy také dlhé obdobie bez triumfu nezažil. Najviac to bolo medzi majstrovstvami Slovenska 2014 a etapou na Tirreno-Adriatico 2015 – Sagan sa vtedy netešil 58-krát.

Autor zároveň uvádza, že v tom čase bol rodák zo Žiliny aspoň pravidelne na pódiu, dnes však ani to vraj už nie je pravda.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Eurosport