Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znovu v inej farbe. Už mám takmer viac druhých miest ako triumfov, vravel Sagan

Štyri etapy, dve druhé miesta. Taká je doterajšia bilancia Petra Sagana pri jeho premiérovej účasti na cyklistických pretekoch Giro d'Italia.

06.10.2020 19:38
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan si obliekol cyklámenový dres pre lídra bodovacej súťaže.
debata (3)

V utorok bol veľmi blízko k tomu, aby prerušil 15-mesačný pôst bez víťazstva. Azda najbližšie od doteraz posledného triumfu, ktorý sa zrodil na minuloročnej Tour de France – pred 454 dňami.

Na sicílskom pobreží Tyrrhenského mora načasoval špurt takmer dokonale, ale napokon ho o milimetre zdolal Arnaud Démare. Francúz potvrdil pozíciu najúspešnejšieho špurtéra aktuálnej sezóny a dosiahol jedenásty triumf v tomto roku.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Hoci Sagan na ten svoj stále čaká, v utorok preň urobil maximum. „Teraz mám v kariére takmer viac druhých miest ako prvých,“ citovala slovenského cyklistu televízia RAI.

Pre zaujímavosť, Sagan zaznamenal v profikariére 113 víťazstiev a 105 druhých miest, čo pripomenul po dojazde utorňajšej etapy aj portál Cyclingews.

„Také sú šprinty. Niekedy sa vám podarí o centimeter vyhrať, inokedy prehrať. Ja aj tím sme urobili, čo sa dalo. Kolegovia odviedli kus práce na stúpaní a nakoniec sme sa dostali do cieľa s viacerými ďalšími šprintérmi ako Elia Viviani či Démare,“ dodal Sagan.

O víťazstve Francúza rozhodla až cieľová fotografia.

„Ako som nakoniec skončil – druhý či tretí? Druhý?“ uisťoval sa Sagan a doplnil: „To je okej, bola to len štvrtá etapa.“

Vďaka dvom finišom na druhom mieste vedie bodovaciu súťaž a v stredu si oblečie cyklámenový dres. „Pokúsim sa ho udržať, aj keď nemám veľký náskok,“ vyhlásil. Pred Démarom má päťbodový náskok. Ružové tričko pre najlepšieho jazdca v celkovom poradí si udržal Portugalčan Almeida.

Najhorúcejší adepti Gira na cyklámenový dres Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe).

Podľa analýzy stanice RAI sa naňho skôr či neskôr šťastie obráti a dočká sa vytúženého etapového triumfu. „Šťastie? Uvidíme, či ho nájdem,“ reagoval Žilinčan.

Pelotón prejde v stredu zo Sicílie do Kalábrie, etapa má horský profil. Finišovať sa bude po zjazde z kopca Valico di Montescuro, na ktorý vedie 24-kilometrové stúpanie s priemerným sklonom 5,6 percenta.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia