Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za pád cyklistov mohol vrtuľník. Talian po precitnutí nevedel, že jazdil na Gire

Pohľad, z ktorého mrazilo. Keď sa čakalo na výsledky mimoriadne tesnej 4. etapy pretekov Giro d'Italia, kamery si našli dvoch cyklistov ležiacich pred cieľom.

06.10.2020 18:02 , aktualizované: 22:22
debata (3)

Boli nimi Talian Luca Wackermann a Holanďan Etienne van Empel, kolegovia z tímu Vini Zabù-Brado-KTM. Vysvitlo, že spadli 800 metrov pred cieľom kvôli bariéram, ktoré im do cesty posunul silný vietor z televíznej helikoptéry letiacej príliš nízko.

Zahraničné zdroje však priniesli aj správy, že k nebezpečnej situácii prispeli aj nedostatočne upevnené bariéry na spomínanom mieste. Organizátori to popreli.

Podľa športového riaditeľa stajne Francesca Frassiho bol 28-ročný Wackermann po páde v bezvedomí, prebral sa pri prevoze do nemocnice. Nepamätal si však pád a dokonca ani to, že štartuje na Gire.

„V telefóne znel pokojne, som rád, pretože sme sa oňho veľmi báli,“ uviedol pre televíziu RAI Frassi.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Wackermann utrpel otras mozgu, zlomeniny nosa a čeľuste, má tržnú ranu na brade a zranil si aj koleno. Manažér tímu Angelo Citracca hovoril o podozrení na zlomeninu panvovej alebo stehennej kosť.

Isté je, že debutant na Gire už v pretekoch nepokračuje, čo potvrdil aj tím na Twitteri.

Na augustovej Tour du Limousin ovládol dve etapy a vyslúžil si nomináciu na slávne podujatie. Minulú nedeľu v ňom zažiaril, keď finišoval v Agrigente na skvelom 5. mieste.

Van Empel prišiel do cieľa s ľahšími zraneniami, podľa svojho profilu na Twitteri má rezné rany na prstoch. V pretekoch by mal pokračovať.

Utorňajšiu etapu vyhral Francúz Arnaud Démare, ktorý v mimoriadne tesnom finiši zdolal Petra Sagana.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Luca Wackermann #Etienne van Empel