Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zronený majster sveta: Už to nikdy nespravím!

Dúhový dres, ktorý získal na nedávnom svetovom šampionáte v Imole, mu zvýšil už tak poriadne sebavedomie. Lenže tentoraz to Julian Alaphilippe prehnal.

05.10.2020 09:41
Alaphilippe Foto:
Julian Alaphilippe v cieli Liége-Bastogne-Liége 2020.
debata (1)

Najstarší cyklistický monument Liége-Bastogne-Liége ponúkol počas víkendu dramatickú koncovku.

Po 260 kilometroch a takmer siedmich hodinách v sedle si to v závere rozdala štvorica favoritov Julian Alaphilippe, Primož Roglič, Marc Hirschi a Tadej Pogačar.

Čerstvý majster sveta Alaphilippe si bol taký istý víťazstvom, že ešte počas špurtu pustil riadidlá a radostne zdvihol ruky do vzduchu.

Cieľová fotografia však ukázala, že na páske ho predstihol Roglič. Francúz by ale o triumf aj tak prišiel, pretože v úvode špurtu predviedol nedovolený manéver, keď zablokoval Hirschiho.

VIDEO: Zostrih z Liége–Bastogne–Liége 2020

Šampión pod tlakom

Alaphilippe napokon po verdikte rozhodcov obsadil piate miesto. V cieli si sypal popol na hlavu.

"Nič sa nedá robiť, ale aj takého momenty sa v cyklistike stávajú. S chladnou hlavou som si pozrel záver pretekov a skutočne som urobil dve chyby – vybočil z dráhy a tešil sa príliš skoro.

Predčasnú radosť som prejavil prvýkrát v kariére a som si istý, že to bolo aj naposledy. Ďakujem tímu za odvedenú robotu. Je mi ľúto, ako to dopadlo…," smútil v cieli.

Alaphilippe sa ocitol v situácii, ktorú dôverne pozná aj Peter Sagan – na svetového šampióna v dúhovom drese si súperi dávajú extra pozor.

„Všetci jazdci pracovali proti mne, ale to je normálne, očakával som to. S dúhovým dresom idú ruka v ruke tlak a očakávania, musím si na to zvyknúť,“ dodala hviezda tímu Deceuninck–QuickStep.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Liége - Bastogne - Liége #Julian Alaphilippe