Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlomená panva, podliatina pľúcneho laloka. Evenepoelov stav sa zlepšuje

Zdravotný stav belgického cyklistu Remca Evenepoela sa zlepšuje. Na sobotňajšej klasike Okolo Lombardska mal ťažký pád, po ktorom utrpel zlomeninu panvy a podliatinu pravého pľúcneho laloka.

16.08.2020 18:04
Remco Evenepoel Foto: ,
Remco Evenepoel po páde na Okolo Lombardska.
debata

Dvadsaťročný Belgičan spadol do priekopy so stromami v jednom z najrýchlejších a technicky najnáročnejších zjazdov v profesionálnej cyklistike. V prudkom klesaní nezvládol zákrutu, nabúral do nízkeho múru na moste a prepadol dolu.

„Som rád, že žije,“ povedal šéf jeho tímu Patrick Lefevere, v nedeľu však už mohol Deceuninck-Quick-Step priniesť pozitívnejšie správy: „Radi by sme informovali, že mal v nemocnici pokojnú noc a jeho stav sa zlepšuje.“

Evenepoela by mali čo najskôr ležmo transportovať lietadlom z Talianska do Belgicka. „Tím robí všetko, čo sa dá, aby ho dopravil domov čo najrýchlejšie, snáď sa to podarí do 24 hodín,“ dodal Deceuninck-Quick-Step podľa agentúry DPA.

Evenepoela považujú za jeden z najväčších talentov súčasnej svetovej cyklistiky. Tento rok štartoval na štyroch etapových podujatiach a na všetkých štyroch slávil celkové prvenstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel