Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hororový pád! Cyklistický supertalent Evenepoel nabúral do múru

Belgický cyklista Remco Evenepoel mal ťažký pád na sobotňajšej klasike Okolo Lombardska. V prudkom klesaní nezvládol zákrutu, nabúral do nízkeho múru na moste a prepadol dolu.

15.08.2020 17:49 , aktualizované: 21:49
debata

Približne po dvadsiatich minútach ho odviezla sanitka, celý čas bol pri vedomí, na fotografiách ho bolo vidieť s bolestivou grimasou a fixáciou krku. Vyšetrenia ukázali, že 20-ročný Belgičan utrpel viacero zranení vrátane zlomeniny panvy a podliatiny pravého pľúcneho laloka.

Zatiaľ nie je známe, ako dlho potrvá jeho absencia zo súťažného pelotónu, do nedele zostane v nemocnici v Taliansku na pozorovaní, potom odletí do rodnej krajiny.

„Remca Evenepoela ošetrili lekári a sanitka ho transportovala do nemocnice v Come. Ďakujem všetkým, ktorí mu zaželali skoré uzdravenie, veľa to pre nás znamená! Zároveň prosíme, aby ste sa vyhli špekuláciám o jeho zdravotnom stave, keď budeme mať niečo nové, budeme o tom informovať,“ napísal jeho tím Deceuninck-Quick-Step na twitteri.

Evenepoel spadol do priekopy so stromami v jednom z najrýchlejších a technicky najnáročnejších zjazdov v profesionálnej cyklistike. V roku 2017 sa tam zranili Jan Bakelants, Laurens de Plus, Simone Petilli aj Daniel Martinez. Na mieste nehody bol rýchlo tímový manažér Davide Bramati.

"Nevideli sme pád, iba sme o ňom počuli v tímovom rádiu. Keď sme prišli, zbadal som iba jeho bicykel a bicykel bez jazdca nie je pekný pohľad. Hneď som išiel dolu a videl som, že je v poriadku. Mohol hovoriť a povedal, že pociťuje bolesť na pravej strane.

Teraz je v nemocnici s lekármi, šéfom tímu Patrickom Lefeverem a rodinou. Myslím si, že sa zotaví, ale toto naše nešťastie by sa už mohlo skončiť," povedal Bramati.

Ďalší pretekár Quick-Stepu Fabio Jakobsen z Holandska mal hrozivú haváriu na pretekoch Okolo Poľska, utrpel vážne zranenia hlavy, no už ho prepustili z nemocnice domov.

Evenepoela považujú za jeden z najväčších talentov súčasnej svetovej cyklistiky. Tento rok štartoval na štyroch etapových podujatiach a na všetkých štyroch slávil celkové prvenstvo.

V závere sobotňajších pretekov navyše v malej rýchlosti zrazilo Nemca Maximiliana Schachmanna auto, ktoré nepatrilo do kolóny pretekov a na trati nemalo čo robiť. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe si pri páde poranil rameno, no do cieľa prišiel na siedmom mieste.

„Po ťažkých pretekoch by som si radšej dal studené pivo než teplú vodu v nemocnici,“ napísal Schachmann na instagrame k fotke z vyšetrení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Lombardska #Remco Evenepoel