Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobré správy z Poľska. Jakobsen zatiaľ nerozpráva, ale má šancu sa vrátiť

Stav holandského šprintéra Fabia Jakobsena z Deceunincku-QuickStep sa po brutálnom páde na cyklistických pretekoch Okolo Poľska naďalej zlepšuje. Potvrdil to tímový lekár Yvan Vanmol.

10.08.2020 11:42
Fabio Jakobsen Foto: ,
Fabio Jakobsen a incident v Poľsku.
debata (1)

Mladý cyklista po tom, ako ho krajan Dylan Groenewegen nevyberaným spôsobom vytlačil z trate, skončil v bezvedomí. S mnohými zraneniami. Podľa posledných správ predovšetkým v oblasti tváre. Mám na nej polámané kosti a vybité takmer všetky zuby.

Vanmol však štyri dni po otrasnom páde prišiel so skvelou správou. Jakobsen by sa mohol vrátiť k cyklistike. Odmietol však hovoriť o termíne, kedy by sa tak mohlo udiať.

„Môžem len povedať, že jeho stav je veľmi dobrý, obzvlášť s prihliadnutím na závažnosť pádu, aký má za sebou,“ zamyslel sa lekár, ktorý tiež potvrdil, že Jakobsen nemá poškodené žiadne dôležité orgány. „Nemôže hovoriť. Komunikuje prostredníctvom textov,“ doplnil.

Na spadnutie je vraj aj jeho prevoz domov do Holandska. Malo by sa tak stať koncom aktuálneho týždňa.

Najlepší cyklošpurtéri v novodobej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Džamolidin Abdužaparov (Uzb./60 triumfov) -...

Groenewegen zatiaľ čaká na verdikt, ktorý nad ním vynesie UCI. Medzitým ho však suspendoval jeho vlastný tím Jumbo-Visma.

„Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Vybočil som zo svojej línie a to som nemal robiť. Fabio, prepáč! Verím, že sa čoskoro uzdravíš,“ vravel elitný špurtér so slzami v očiach.

Aj on utrpel pri kolízii zranenia. Okrem viacerých odrenín má zlomenú kľúčnu kosť. Priznal, že na cyklistiku teraz vôbec nemyslí.

„Najbližšie mesiace na bicykel nesadnem. Na súťaženie vôbec nemyslím. Jediné, čo ma zaujíma, aby sa Fabio uzdravil. Verím, že niekedy v budúcnosti budeme opäť proti sebe špurtovať," dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dylan Groenewegen #Fabio Jakobsen