Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan v baretke: Debut na Gire som už nemohol viac odkladať

Peter Sagan bude na tohtoročných pretekoch Giro d'Italia (3.- 25. 10.) vystupovať nielen ako cyklista, ale fanúšikom z celého sveta bude tiež ukazovať krásy Talianska.

27.06.2020 09:42
debata (1)
Peter Sagan. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Peter Sagan. Peter Sagan.

Organizátorský tím RSC Sport nahral s trojnásobným majstrom sveta sériu propagačných videí, v ktorých 30-ročný slovenský cyklista vystupuje ako expert na taliansku históriu, hudbu, módu či kuchyňu.

Hneď prvé video ho zachytáva ako návštevníka galérie umenia Pinacoteca di Brera v Miláne. Scéna sa začína pohľadom na skupinu turistov, ktorí kráčajú chodbou plnou umeleckých diel.

Sprievodkyňa si poctivo plní svoju úlohu, ale Sagan ju zakaždým dopĺňa ďalším odborným komentárom v taliančine.

Spolu takto turistom priblížia obraz renesančného maliara Raffaela či tri a pol metra vysokú sochu Napoleona Bonaparteho ako starorímskeho boha Marsa.

Napokon sa ho jeden z turistov spýta, koľkokrát v kariére už absolvoval Giro d'Italia a Sagan mu s kamennou tvárou odpovie, že sa chystá tento rok prvýkrát. A napokon mu čosi porozpráva o histórii slávnych pretekov.

V ďalších častiach svojho vzdelávacieho turné po Taliansku sa žilinský rodák zastaví aj vo svetoznámom milánskom divadle La Scala či v módnom dóme Ermenegildo Zegna.

Rovnako bude skúmať taliansku kulinársku tradíciu. Na margo komunikačného projektu v spolupráci s RCS Sport Sagan povedal:

„Páči sa mi, že budem súčasťou tohto projektu. Mal som možnosť spoznať hĺbku talianskej dokonalosti a talentu. Stal som sa odborníkom na umenie, hudbu, ale aj módu či kuchyňu.“

Kariéra Petra Sagana (2006-2021) Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na začiatku kariéry medzi juniormi...

Líder tímu Bora-Hansgrohe sa na jedných z najprestížnejších pretekov sveta predstaví napriek tomu, že v tomto špecifickom roku poznačenom pandémiou koronavírusu sa budú prekrývať s viacerými jeho obľúbenými klasikami vrátane Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Práve Sagan bol vlani v októbri jedným z prominentných hostí na slávnosti v Miláne, kde organizátori predstavili trasu Giro d'Italia 2020 s pompéznym úvodom v hlavnom meste Maďarska Budapešti.

Sagan sa vtedy dokonca nechal vyfotiť s víťaznou trofejou. Medzitým celosvetový dosah ochorenia COVID-19 zmenil termín pretekov z májového na októbrový aj ich trasu. Fenomenálny slovenský cyklista však bude súčasťou Gira aj v nových podmienkach.

„Rozhodli sme sa takmer okamžite po zverejnení nového programu pretekov. Chcel som dodržať slovo a objaviť sa na štarte Corsa Rosa. Bude to pre mňa prvýkrát a nechcem to zmeškať,“ citujú Sagana organizátori slávnych pretekov, ktoré sa konajú od roku 1909.

10. Džamolidin Abdužaparov (Uzb./60 triumfov) -...
9. Ján Svorada (Česko/68 triumfov) - ako prvý...
+78. Marcel Kittel (Nem./96 triumfov) - spočiatku...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Giro d´Italia 2020