Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prísny protokol, bývanie nad 2000 m, ale aj James Bond. Boru čaká tvrdý tábor

Cyklistické tímy sa pomaly preberajú z núteného vyše dvojmesačného spánku a výnimkou nie je ani Bora-Hansgrohe.

29.05.2020 12:38
Bora-Hansgrohe Foto: ,
Cyklisti tímu Bora-Hansgrohe počas časovky na Tour de France 2019.
debata

Nemecká stajňa bratov Petra a Juraja Saganovcov či Erika Bašku v polovici júna absolvuje prvý tréningový tábor pred augustovým reštartom sezóny. Vedenie tímu sa rozhodlo pre spoločné vysokohorské sústredenie v rakúskom Ötztale, ktorý núka perfektné tréningové podmienky aj ubytovanie vo výške nad 2000 metrov nad morom.

Všetko sa bude diať v prísnom bezpečnostnom režime s rozdelením pretekárov do viacerých skupín. Tzv. corona protokol budú musieť dodržiavať všetci pretekári, tréneri, športoví riaditelia aj obslužný personál.

Dosiaľ nepoznané výzvy

„V prvom rade sme všetci veľmi radi, že sa veci konečne pohli dopredu. Tento tábor slúži ako predohra k návratu do každodenného športového života pre nás všetkých. Máme dva mesiace na prípravu na naše prvé preteky, takže spoločný tréningový tábor je ideálny a všetci sú veľmi motivovaní. Urobíme všetko pre to, aby sa všetci naši cyklisti vrátili v auguste do diania v čo najlepšej forme,“ vyhlásil šéf Bora-Hansgrohe Ralph Denk na tímovom webe.

Lekár Jan-Niklas Droste priznal, že pandémia koronavírusu priniesla nové dosiaľ nepoznané výzvy aj pre tím Bora-Hansgrohe, ktorý patrí medzi najúspešnejšie cyklistické družstvá súčasného profipelotónu.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

„Zaviedli sme nové pravidlá a koncepcie práce, aby sme sa prispôsobili novým okolnostiam. Ide o nové lekárske opatrenia, medzi ktoré patrí aj pravidelné cielené testovanie našich jazdcov a zamestnancov na ochorenie COVID-19,“ priznal tímový lekár.

Chuťovka pre vrchárov

Bratia Saganovci, Pascal Ackermann, Rafal Majka či Emanuel Buchmann budú mať k dispozícii na tréning aj cestu na horský priesmyk Timmelsjoch, ktorý je s výškou 2509 m najvyšším hraničným priechodom v Rakúsku a spája ho s Talianskom. Chuťovkou pre vrchárov bude stúpanie Rettenbachferner s dĺžkou 13,5 km a priemerným sklonom terénu 10,5%, kde cyklisti budú stúpať až do výšky 2830 m.

„Tešíme sa na nahliadnutie do každodenného tréningu profesionálnych jazdcov a sme radi, že napriek intenzívnym prípravám, ktoré sa chystajú podniknúť, bude ešte stále čas navštíviť Bike Republic Sölden, James Bond World 007 Elements a ďalšie naše atrakcie,“ uviedol Oliver Schwarz, generálny riaditeľ oblasti Ötztal pre cestovný ruch.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v roku 2020 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miguel Ángel López (Astana) - 1,5 milióna eur.
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #koronavírus