Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažkosti Saganovho rivala. Cavendish nemôže dokázať, či si zaslúži Tour

Britský cyklista Mark Cavendish nemá isté miesto v zostave stajne Bahrain-McLaren na tohtoročné preteky Tour de France. Vo štvrtok to vyhlásil generálny manažér tímu Rod Ellingworth.

29.05.2020 10:13
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish.
debata

Tridsaťpäťročný Cavendish má na konte 30 etapových prvenstiev na Tour, jeho predchádzajúce dve sezóny však poznačili zranenia a choroby. A keďže prebiehajúcu sezónu pre pandémiu koronavírusu prerušili už v marci, nemal šancu dokázať svoju pripravenosť a návrat formy.

Jeden z najlepších

„Nemá automaticky zaručenú nomináciu a ani on si to tak neželá. Nechce, aby to dostal zadarmo. Boli sme dohodnutí, že keď vyhrá nejaké podujatia, bude to stačiť. Nanešťastie sa veci zmenili a malé množstvo pretekov pred Tour znížilo jeho šancu ukázať, že je späť a na solídnej úrovni,“ povedal Ellingworth pre BBC.

Britov útok na rekord Eddyho Merckxa v počte víťazných etáp (34) je tak ohrozený. Cavendish naňho stráca štyri triumfy.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

„Je to jeden z technicky najlepších šprintérov na svete. Už viackrát potvrdil, že keď je v dobrej forme, je schopný uspieť – či už s vláčikom pomocníkov alebo bez neho. Tímu dodáva vďaka svojmu nastaveniu mysle a cieľavedomosti veľkú hodnotu,“ dodal Ellingworth.

Forma išla rapídne dolu

Šprintérsky špecialista podpísal s tímom Bahrain-McLaren vlani v októbri kontrakt na jednu sezónu. Dlhé roky patril medzi najrýchlejších v profesionálnom pelotóne, dokopy nazbieral 146 víťazstiev.

Vyhral aj 15 etáp na Giro d'Italia, má titul majstra sveta z roku 2011 a dva roky predtým triumfoval aj na klasike Miláno – San Remo. Od októbra 2016 však vyhral len dvakrát a jeho forma išla aj pre zdravotné problémy rapídne dolu.

Preložená Tour de France by sa mala uskutočniť od 29. augusta do 20. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish #Tour de France 2020 #koronavírus