Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď sa zbalil, nik nevedel prečo. Prekvapí niekoho, že za tým bola žena?

Elitný časovkár Rohan Dennis je kvítko. Keď sa vlani na Tour de France po 12. etape zbalil a odišiel domov, dôvod nikto nepoznal. Austrálsky cyklista po roku niečo naznačil.

04.05.2020 10:58
Rohan Dennis, Foto: ,
Austrálčan Rohan Dennis.
debata

Za všetkým treba hľadať ženu. A nech je už Dennis akokoľvek komplikovaný, keby nemal vážny dôvod, z Tour by predčasne neodišiel. Napokon, sú to najslávnejšie preteky na svete.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Adelaide priznal, že zvláštnemu dňu na francúzskych cestách predchádzal rozhovor s manželkou. „Nedobre sa to počúvalo. Zviedlo ma to k myšlienkam o budúcnosti,“ priznal v tom čase ešte pretekár tímu Bahrajn Merida.

Dennis tvrdí, že po rozhovore sa už videl ako rozvedený otec troch detí, najmladšie sa mu narodilo ani nie rok predtým. Tvrdil, že zatiaľ čo on nástojčivo tlačil do pedálov, rodina sa mu mohla v jednej chvíli rozplynúť.

„Uvedomil som si, že cykistika nie je zmyslom všetkého. Že samotný život je predsa len viac. Preto som v jednej chvíli zišiel z bicykla,“ prezradil.

Na inom bicykli

V poriadku, také veci sa stávajú. V živote Rohana Dennisa však nie sú ničím ojedinelým. Lebo o dva mesiace šokoval opäť. A to nielen suverénnym spôsobom, akým vyhral na svetovom šampionáte časovku.

Hviezda sa totiž rozhodla, že v časovke vysadne na bicykel inej značky, ako má v názve jeho zamestnávateľ – Bahrajn Merida. Austrálčan si vybral špeciál, ktorý používal ešte ako jazdec tímu BMC.

Najlepší cyklisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alberto Contador.

Viete si predstaviť, že Lionel Messi, ktorý je na výplatnej páske Adidasu, by si šiel vo voľnom čase zakopať v kopačkách od firmy Nike? Síce pritiahnuté za vlasy, ale niečo podobné vyparatil Dennis na MS v Yorkshire.

„Veru, je to poriadne komplikovaný chlapík. Ak mu niečo nesedí, spraví absolútne nečakanú vec. Spôsobom, aby všetci vedeli, že je naštvaný. Máločo rieši dplomaticky, robí skôr impulzívne rozhodnutia – ľudí, ktorí ho nepoznajú, môže šokovať. Je detailista, veľakrát mal aj pravdu, ale riešenia sa predsa hľadajú inak,“ zamyslel sa pre Pravdu niekdajší skvelý slovenský cyklista Peter Velits, ktorý s Dennisom pôsobil v tíme BMC.

Covid, pobozkaj mi zadok

Posledný prešľap si Austrálčan pripísal minulý mesiac, keď porušil karanténne pravidlá v Španielsku, kde žije. Čerstvý jazdec Ineosu pravdepodobne mentálne neuniesol opatrenia, ktoré nariadila tamojšia vláda. Na sociálnej sieti uverejnil príspevok, podľa ktorého bolo zrejmé, že ich nedodržiava. Sprievodný text to vlastne iba dosvedčil.

Komentár znel asi takto: „Covid-19 mi môže pobozkať zadok a karanténa tiež."

Keď jeden z jeho fanúšikov na sociálnych sieťach namietal, že zverejňuje podobné obrázky, Dennis zareagoval: „Alebo by som mohol poukázať na tú pos.anú realitu a nebyť jedným z tvojich milovaných robotov, ktorí ukazujú svoj dokonalý svet. Čo si vyberiete – skutočnosť alebo výmysel?“ opýtal sa 29-ročný rodák z Adelaide.

Ďalší follower ho vyzval, aby sa ospravedlnil. Elitný časovkár odpovedal veľmi rýchlo: „Len si predstavte, že by každý žil vo vašom ideálnom svete a nehovoril by to, čo si myslí.“

Raz darmo, Dennis je komplikovaný chlapík. A nepotrebuje k tomu ani ženu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Rohan Dennis