Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priorita číslo jeden: piaty triumf na Tour. Froome je pripravený

Zdá sa, že dlhá prestávka spojená so šírením koronavírusu britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi prišla viac vhod ako konkurencii.

27.04.2020 17:28
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome na februárových pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov.
debata

Dlhoročný líder tímu Ineos (predtým Sky) pre etapové preteky vlani počas tréningu na podujatí Critérium du Dauphiné utrpel krkolomný pád s viacerými zlomeninami, z ktorých sa dostával pol roka.

A zatiaľ čo začiatkom tejto sezóny ešte nebol v stopercentnej pohode, teraz hlási opätovný útok na celkový triumf na Tour de France. Slávne preteky vyhral 34-ročný rodák z kenského Nairobi už štyrikrát a posunutý termín tohtoročnej „Starej dámy“ (29.8. – 20.9.) zjavne privítal.

"Bude to môj cieľ číslo jeden v tomto roku. Spočiatku sa zdalo, že moja účasť na Tour de France bude málo pravdepodobná. Situácia sa však vyvinula tak, že sa môžem plnohodnotne hlásiť o slovo. Budem fit a pripravený.

Vždy, keď sa počas kariéry stretnem s niečím negatívnym, snažím sa o návrat ešte silnejší ako predtým. Náš šport je o neustálom stanovovaní si cieľov. A o túžbe po ich dosiahnutí," vravel Christopher Froome vo videoodkaze fanúšikom na sociálnej sieti, cituje ho portál Cyclingnews.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Going for my 5th @letourdefrance after my crash last year may seem impossible but I’m here & ready for it #nohumanislimited #cycling #comeback

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Froome (@chrisfroome),

Na februárových pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov Froome obsadil 71. priečku. Na podujatí zrušili posledné dve etapy pre nákazu koronavírusom v pelotóne a potom sa Froome na pár týždňov odmlčal.

Do Európy sa vrátil až koncom marca po absolvovaní výcvikového táboru v Južnej Afrike a odvtedy sa samostatne pripravuje v domácich podmienkach na posunutú sezónu, ktorá sa má začať v auguste alebo septembri. A ide mu to čoraz lepšie.

„Moje zotavenie je už takmer kompletné. Stále viac posilňujem pravú stranu tela, ktorá bola väčšmi postihnutá zranením, ale dostávam sa aj do normálneho tréningového zaťaženia. A badám pokroky,“ podotkol Froome.

Napriek tomu, že v tíme Ineos jazdia okrem Frooma aj lanský aj predlanský šampióni Tour de France Egan Bernal a Geraint Thomas, Froome zostáva optimista.

„Opakujem, bude to môj cieľ číslo jeden. A ak majstrovstvá sveta nebudú termínovo kolidovať s Tour, pôjdem aj na šampionát. A potom by som možno skúsil aj Giro d'Italia či Vueltu. Záležať bude na presných dátumoch, kedy sa uskutočnia. Samozrejme, to všetko bude možné iba vtedy, keď sa veci s ochorením COVID-19 pohnú správnym smerom,“ doplnil Froome, ktorý na slávnych pretekoch Okolo Francúzska triumfoval v rokoch 2013, 2015, 2016 a 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Tour de France 2020