Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veď nemáme choleru! Cyklisti sa sťažujú na podmienky v karanténe

Tri cyklistické stajne, ktoré štartovali na pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov, zostávajú v karanténe pre hrozbu šírenia koronavírusu.

03.03.2020 12:52
Cofidis Foto:
Cyklisti Cofidisu v tímovom hoteli v Abú Zabí.
debata (2)

Cyklisti a realizačné tímy zoskupení Cofidis, Groupama-FDJ a Gazprom-RusVelo sú piaty deň zavretí v luxusnom hoteli v Abú Zabí.

Zrejme najznámejším menom, ktoré figuruje medzi jazdcami, je elitný špurtér a tradičný súper Petra Sagana v hromadných dojazdoch Arnaud Démare.

Preteky Okolo SAE minulý týždeň ukončili predčasne, keď organizátori zrušili posledné dve etapy. Dôvodom bol koronavírus, ktorý zistili u dvoch členov realizačných tímov v nemenovaných talianskych zoskupeniach.

Členov Cofidisu testovali v piatok, v sobotu sa dozvedeli o negatívnych výsledkoch. Domáce úrady však nariadili ďalšie testovania v nedeľu, keďže u niektorých jedincov sa objavili teploty a príznaky vírusového ochorenia.

VIDEO: Cyklisti Cofidisu si vymysleli počas karantény v hoteli formy individuálneho tréningu

Zamestnanci pred nimi utekajú

Francúzom však dochádza trpezlivosť. Šéf tímu Thierry Vittu vydal vyhlásenie, podľa ktorého žiada okamžité uvoľnenie z karantény a odchod tímu späť do Európy.

„Držia nás na tomto mieste proti našej vôli. Komunikácia s vonkajším svetom cez internet a sociálne siete nám trochu uľahčuje situáciu, ale nie je to ideálne. Uzavreli celé poschodie, sme ako väzni. Prihovárame sa médiám, aby o tom informovali a tým podnikli tlak na kompetentných,“ píše vo vyhlásení Vittu.

Na sociálnej sieti potom opísal detaily karantény.

„Jedlo nám nechávajú pred dverami. Zaznie zvonček a keď otvorím dvere, vidím, ako personál pred nami uteká. Správajú sa k nám, akoby sme mali choleru. Sme tu päť dní, za ten čas nám ani raz neupratali izby či nevymenili bielizeň. Odpadky odkladáme pred dvere, koridory medzi izbami vyzerajú ako smetisko,“ uviedol Vittu.

Svoj pohľad na vec sprostredkovala aj Mathilde L'Azouová, ktorá je oficiálnou fotografkou tímu Cofidis.

„Atmosféra je napätá. Nemáme tu čo robiť, všetci len čakajú na nové správy. Avšak tie prichádzajú len sporadicky, nikto nám poriadne nič nepovie. Všetci sme mali negatívne testy. Skutočne netušíme, prečo nás tu stále držia,“ posťažovala sa L'Azouová pre Cycling News .

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Okolo SAE #koronavírus