Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ackermann je na rovine ničivejší ako Sagan. Šprinty na Gire si môžu rozdeliť

Pascal Ackermann z tímu Bora-Hansgrohe zažiaril v úvodnej etape cyklistických pretekov Okolo Spojených arabských emirátov. Nemecký cyklista sa v nedeľu presadil v konkurencii mien ako Sam Bennet, Caleb Ewan, Mark Cavendish, Fernando Gaviria či Dylan Groenewegen.

24.02.2020 13:35
Pascal Ackermann Foto: ,
Pascal Ackermann.
debata

Ackermann potvrdil dobrú formu, z triumfu sa tešil druhýkrát v sezóne. Tento rok sa po boku kolegu Petra Sagana druhýkrát za sebou predstaví na úvodnej Grand Tour Giro d'Italia, na Tour de France ho stajňa nenominovala. Dôvod?

„Tento rok chceme dosiahnuť čo najviac víťazstiev. Na tohtoročnej Tour sú len tri etapy, na ktorých sa očakáva šprintérsky dojazd. V tíme sme zhodnotili, že lepšie bude ísť na Giro a Vueltu, kde sú naskytne tak desať až pätnásť šancí na triumfy šprintérov,“ vysvetlil Ackermann pre Cyclingnews.com.

Sagana čaká na Gire (štartuje 9. mája v Budapešti) debut. Ako píše spomínaný zdroj, slovenský a nemecký rýchlik a sú z hľadiska šprintérskych kvalít úplne odlišné typy.

„Obaja majú veľkú silu, ale Ackermann dokáže byť ničivejší na úplnej rovine, Sagan je lepší na stúpaniach. Pre Ackermanna je len bonusom mať Sagana v tíme na Giro,“ uvádza stránka.

VIDEO: Triumf Pascala Ackermanna na Okolo SAE:

Ackermann pripomína tiež, že šprinty na Gire so Saganom môže rozdeliť.

„Teším sa na Giro, pre tím je vždy výborné mať dve možnosti. Môžeme sa postarať o niekoľko prekvapení. S Petrom máme rovnaký cieľ a chceme spolu vyhrať. Vlani sme sa pokúsili jazdiť spolu a vždy to bolo dobré. Sme aj dobrí priatelia,“ dodal 26-ročný pretekár.

V pondelkovej druhej etape Ackermann na nedeľu nenadviazal a medzi najlepšími chýbal. Vyhral ju rovnako ako pred rokom Ewan, ktorý zdolal v špurte Bennetta a Arnauta Démara. Austrálčan sa zároveň prepracoval na čelo priebežného poradia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Pascal Ackermann