Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšia príprava na sezónu? Spoločný tréning s rivalom

Nebýva zvykom, aby členovia špurtérskej elity uzatvárali priateľstvá mimo cyklopelotón. Vypätie a dráma v hromadných dojazdoch, častokrát lakte či nadávky nedávajú úrodnú pôdu pre kamarátstva. Súťaživosť a adrenalínom naplnená agresia bývajú často dôvodom konfliktov.

12.02.2020 07:05
Sagan Foto: ,
Peter Sagan a Fernando Gaviria počas spoločného tréningu v Kolumbii.
debata

Existujú však aj výnimky. Peter Sagan a Fernando Gaviria sa poznajú už roky, obaja dlhodobo patria medzi najrýchlejších jazdcov v záverečných špurtoch.

Na ceste sú rivali, ale v súkromí ich spája pevné priateľstvo. Obaja žijú v Monaku, spolu využívajú aj manažérske služby Giovanniho Lombardiho. Častokrát spolu trénujú, občas si vyjdú na spoločnú večeru.

Sagan prezradil, že s Kolumbijčanom medzi sebou dokonca uzatvárajú priateľské stávky.

"Pred Tour de France 2017 sme sa stretli a ja som mu navrhol stávku. Za každú vyhratú etapu som mu sľúbil fľašu šampanského značky Dom Pérignon. Samozrejme, platilo to aj opačne. Napokon sme spolu vyhrali na Tour šesť etáp,“ vravel Sagan.

Fľaše nezostali dlho zatvorené.

„Samozrejme, že sme ich otvorili. Popíjali sme spolu šampanské v Kolumbii a nejaké mám pripravené na to, keď sa spolu stretneme v Monaku,“ prezradil Slovák.

Sagan veľmi dobre vedel, prečo sa vybral do Kolumbie aj tento rok. V krajine svojho priateľa aktuálne absolvuje vysokohorské sústredenie, ktoré je dôležité najmä s výhľadom na blížiace sa jarné klasiky, ako aj na jeho premiérovú účasť na Giro d'Italia.

Okrem kolegov z tímu Bora-Hansgrohe robí Saganovi spoločnosť na tréningoch aj Gaviria. Ich spoločné úsmevy a dobrá nálada hovoria za všetko. Pozrite si fotografie:

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Fernando Gaviria