Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa pripravuje vo vysokých horách: Môže to pomôcť

Cyklistický tím Bora-Hanshrohe si v prvom mesiaci roka 2020 vybojoval jedno víťazstvo a niekoľko pódiových umiestnení, čo pozitívne zhodnotil aj šéf športových riaditeľov tohto družstva z nemeckého Raublingu Enrico Poitschke.

10.02.2020 14:55
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

High-altitude training in Colombia @borahansgrohe @boracookingsystems @hansgrohe @iamspecialized @sportful @ride100percent @osmonutrition

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

Do výpočtu umiestnení na stupňoch víťazov patrí aj 3. miesto Erika Bašku v 1. etape na pretekoch Tour Down Under v Austrálii a druhá priečka Petra Sagana v poslednej etape na Vuelte a San Juan v Argentíne.

"Víťazstvo Emanuela Buchmanna na Trofeio Serra de Tramuntana na Malorke a niekoľko pódiových miest reflektujú náš úspešný január. Treba však spomenúť aj to, že párkrát nám chýbalo šťastie. Na pretekoch Tour Down Under spadol náš líder Jay McCarthy a na Vuelte a San Juan bol zasa Peter Sagan v jednom z pádov.

Peter však neskôr druhým miestom v poslednej etape potvrdil, že náš tím dokáže byť súťaživý už na začiatku sezóny," uviedol Enrico Poitschke v rozhovore na oficiálnom webe Bora-Hansgrohe.

Pre čerstvého tridsiatnika Sagana boli preteky v Argentíne vstupom do novej sezóny a mali skôr testovací charakter. V roku 2020 ho okrem tradičných vrcholov – jarných monumentálnych klasík a letnej Tour de France čaká po prvý raz aj Giro d'Italia a tiež preteky s hromadným štartom na olympijských hrách v Tokiu.

Aktuálne vo februári Sagan zostane bez súťažného diania, ale absolvuje vysokohorské sústredenie v kolumbijskom Medelline.

Najbližšie preteky čakajú na trojnásobného majstra sveta až 7. marca na známej talianskej klasike Strade Bianche, ktorá má štart aj cieľ v historickom meste Siena. Sústredením vo vysokých horách Sagan kopíruje už štvrtý rok svoj model prípravy na hlavnú časť sezóny.

„Niektorí cyklisti potrebujú takéto sústredenie viac, iní menej. Myslím si však, že v tejto fáze sezóny všetci siahajú po pobyte vo výške, lebo to môže pomôcť,“ uviedol Peter Sagan pre Cyclingnews a svoje slová aj rozmenil na drobné:

"Takýto výcvikový tábor sme kedysi, keď som začínal ako profesionál v Liquigase v roku 2010, neabsolvovali. Dnes je to bežná súčasť prípravy.

Je to ako keby ste stáli na štarte dlhých pretekov, musíte na bicykli stráviť päť či šesť hodín, a do toho prší a fúka vietor. Zdá sa vám to ako nekonečný príbeh, ale keď šťastne dorazíte do cieľa, zrazu zistíte, že to ubehlo rýchlo."

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Erik Baška #Bora-Hansgrohe #Enrico Poitschke