Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dopingový tieň Ferrari. Armstrongovho lekára spájajú aj s hviezdou Astany

Dánsky cyklista Jakob Fuglsang dôrazne odmietol, že by mal spolupracovať s talianskym lekárom Michelom Ferrarim.

04.02.2020 08:55
Jakob Fuglsang Foto: ,
Jakob Fuglsang oslavuje triumf na Liege - Bastogne - Liege.
debata

Tridsaťštyriročného jazdca Astany podľa periodika Politiken vyšetruje Nadácia pre cyklistické antidopingové aktivity (CADF) pre údajné blízke napojenie na doktora, ktorý zohral úlohu v dopingových škandáloch Američana Lancea Armstronga.

„Popieram, že som sa stretol s doktorom Ferrarim. Môžem potvrdiť, že ma nevyšetrujú žiadne kompetentné antidopingové orgány. Nemám žiadny dôvod niečo vyvracať. Som extrémne znepokojený, že sa také správy objavujú v médiách,“ napísal Fuglsang na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Statement

Príspevok, ktorý zdieľa Jakob Fuglsang (@jakobfuglsang_official),

CADF vo svojej „dôvernej“ správe zverejnenej dánskym periodikom Politiken naznačuje, že Ferrari tajne spolupracuje so stajňou Astana a niekoľkokrát sa osobne stretol aj s Fuglsangom. Na jednom stretnutí mal byť prítomný aj ďalší jazdec kazašského tímu Alexej Lucenko z Ukrajiny. Ten na sociálnej takisto poprel spoluprácu s lekárom.

Tím Astana už v pondelok dôrazne poprel akúkoľvek spoluprácu s podozrivými lekármi, vrátane Ferrariho. Jazdci majú podľa oficiálneho stanoviska zakázané aj konzultácie s externými lekármi vo veciach súvisiacich s ich výkonnosťou.

Fuglsang je víťazom minuloročných Criterium du Dauphine aj Liege – Bastogne – Liege. Ferrari okrem Armstronga spolupracoval aj s bývalým kazašským cyklistom Alexandrom Vinokurovom, ktorý dostal v roku 2007 dvojročný dištanc za krvný doping. Vinokurov v súčasnosti pôsobí ako športový riaditeľ Astany.

debata chyba
Viac na túto tému: #Astana Pro Team #Jakob Fuglsang #Michele Ferrari