Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster sveta sa kajal, od tragédie ho delili centimetre. Zabel: Doma to neskúšajte

Cyklista tímu Cofidis Marco Mathis sa verejne ospravedlnil vodičovi automobilu, pri ktorom tesne prefrčal počas tréningu na malorských cestách.

08.01.2020 17:52
debata

Video z riskantného kúsku uverejnil minulý týždeň na Instagrame nemecký jazdec Rick Zabel, ktorý sa s krajanom pripravuje na novú sezónu.

Dvojica sa za plnej premávky rúti dolu kopcom do neprehľadných zákrut a miestami prechádza do protismeru. V závere niekoľkosekundovej ukážky jazdy takmer prichádza ku kontaktu Mathisovho bicykla a oprotiidúceho auta. Dvadsaťpäťročný jazdec sa tragédii vyhol len o centimetre.

„Doma to neskúšajte,“ napísal na Instagrame jeho tréningový parťák, syn Erika Zabela, niekdajšej špurtérskej hviezdy a držiteľa šiestich zelených dresov z Tour de France.

Prešlo niekoľko dní a Mathis sa na Twitteri stajne Cofidis ospravedlnil. Snažil sa tiež vysvetliť, že situácia v skutočnosti nebola taká nebezpečná, ako sa zdalo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

downhill training with my mate @marco_mathis . don‘t try this at home

Príspevok, ktorý zdieľa Rick Zabel (@rickzabel),

„Využil som priestor, ktorý sa mi otvoril v pravom rohu. Vyzeralo to bližšie, ako to v skutočnosti bolo. Chcel by som sa ospravedlniť vodičovi auta, ktorého to mohlo vystrašiť. A odporučil by som, aby ste počas tréningu nepodstupovali takýto risk. Jednoducho si len užite ďalšiu jazdu,“ uviedol.

Mathis je časovkársky majster sveta do 23 rokov z Kataru 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marco Mathis #Rick Zabel