Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov veľký konkurent je späť. Na klasikách si trúfa, Tour zatiaľ nerieši

Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria patrí v súčasnosti medzi najrýchlejších mužov v profesionálnom pelotóne.

03.01.2020 16:38
Fernando Gaviria, Peter Sagan Foto: ,
Fernando Gaviria pred Petrom Saganom.
debata

Na konte má 40 víťazstiev a v zbieraní úspechov chce pokračovať aj v roku 2020. Dvadsať­päťročný šprintér sa okrem pretekov Grand Tour sústredí najmä na jarné klasiky, kde bude veľkou konkurenciou aj pre trojnásobného majstra sveta Petra Sagana.

„Chcem vyhrať čo najviac pretekov a byť dobre pripravený na každé podujatie, kde ma bude tím potrebovať. Hlavným cieľom je monumentálna klasika Miláno – San Remo. Sú to veľmi pekné preteky, pretože sú najdlhšie v roku a dávajú veľké šance šprintérom. Budem pracovať na tom, aby som bol v súťažný deň v dobrej kondícii,“ cituje Gaviriu špecializovaný portál cyclingnews.com.

Kolumbijčan debutoval na pretekoch Miláno – San Remo v roku 2016, ale tesne pred záverečným špurtom spadol. O rok neskôr bol piaty, keď finišoval päť sekúnd za víťazným Michalom Kwiatkowskim. Slávna „Primavera“ však nie je jediným „monumentom“, na ktorý si Gaviria do budúcna trúfa.

„Najviac sa mi páči Paríž-Roubaix a rád by som ho niekedy vyhral. Vlani som sa v deň pretekov zobudil s horúčkou a tím mi nedovolil štartovať. Stále som nezažil tieto preteky, takže tento rok bude asi príliš skoro na to, aby som sa pokúsil o víťazstvo,“ uviedol Gaviria.

Na rok 2019 nebude Gaviria spomínať práve najlepšie, keďže pre zranenie kolena odstúpil z pretekov Giro d'Italia a musel vynechať aj Tour de France. V druhej sezóne vo farbách tímu UAE Emirates mu v zbieraní úspechov pomôže aj Argentínčan Maximiliano Richeze, ktorý mu obvykle rozbiehal šprint v tíme Quick Step. Rodák z mesta La Ceja načrtol aj svoj kalendár na túto sezónu.

„Začnem na pretekoch Vuelta a San Juan, potom sa sústredím na klasiky a myslím si, že pôjdem na Tour de France. Tam nemám zatiaľ žiadne ciele, keďže to bude až o sedem mesiacov,“ dodal Gaviria.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Fernando Gaviria