Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan: Siedmy dres vošiel do dejín

Takto vyzeral rok 2019 2019 pre Petra Sagana. V konečnom dôsledku ho nehodnotí ako zlý.

30.12.2019 12:30
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v zelenom drese.
debata

Parádny rok z pohľadu veľkého úspechu na Tour de France, no priemerný v podaní Petra Sagana. Najznámejší Slovák súčasnosti má za sebou nezvyčajnú sezónu. Na jej začiatku plánoval získať viac, napokon má menej. Ale aj tak dosť na to, aby sa aj v roku 2019 zaradil medzi najúspešnejších športovcov pod Tatrami.

Nad všetkým čnie jeho zelený dres na Tour de France. V bodovacej súťaži na najslávnejších cyklistických pretekoch na svete opäť nemal konkurenciu a zapísal sa do dejín. Siedmym víťazstvom predbehol v tejto súťaži aj dosiaľ prvého, legendárneho Nemca Erika Zabela. "Som nadšený, že vytváram históriu na Tour de France,“ vravel po dojazde pelotónu do Paríža 29-ročný Slovák.

A s kurióznou pochvalou sa pridala aj britská televízna stanica BBC. "V škole sme mnohí zvykli nosievať zelený úbor, ale spôsob, akým sa trojnásobný majster sveta Peter Sagan trvalo zaodel do zeleného, je na úplne inej úrovni.“

Úspech na Tour bol jeho najsvetlejším bodom sezóny 2019. Na jej začiatku skúšal experimentovať – Sagan chcel v jednom roku uspieť na Miláno – San Remo, Okolo Flámska, Paríž-Roubaix i ardenských klasikách. Ukázalo sa však, že príprava, ktorú pre tento účel zvolil, mu nesadla. Na jar síce nejazdil v poli porazených, ale jeho obvyklá forma sa tentoraz nedostavila.

Tú síce mal na majstrovstvách sveta v Yorkshire, od ktorých si nemálo sľuboval, ale na lepšie ako 5. miesto mu to nestačilo.

"Nemyslím si, že moja sezóna bola sklamanie. Niekedy býva rozdiel medzi víťazom a druhým v cieli doslova milimetrový,“ hodnotil na jej konci.

V tej ďalšej má veľké plány. Po jarných klasikách sa premiérovo predstaví na Giro d'Italia, nevynechá ani Tour, aby už o šesť dní mohol štartovať na olympiáde v Tokiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #rok 2019