Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súpiska je kompletná. Bora musí skombinovať ambície Sagana a Ackermanna

Cyklistický tím Bora-Hansgrohe oznámil, že v roku 2020 bude mať 27-člennú jazdeckú zostavu. Posledným menom, ktoré pribudlo do nemeckej stajne, je Patrik Gamper.

21.11.2019 14:47
debata
Pascal Ackermann. Foto: SITA/AP, Alessandro Di Meo
Pascal Ackermann Pascal Ackermann.

Lídrami zoskupenia budú opäť Peter Sagan, Pascal Ackerman, Emanuel Buchmann a Rafael Majka. Novými akvizíciami sú talentovaný Nemec Lennard Kämna (ex-Team Sunweb), špecialista na etapové dojazdy, taliansky vrchár Matteo Fabro (Kaťuša-Alpecin) a nováčikovia v profipelotóne Ide Schelling, Martin Laas a spomínaný Gamper.

Zo Slovákov figurujú na zozname okrem Petra Sagana aj jeho brat Juraj a Erik Baška.

Na súpiske nechýbajú ani Daniel Oss, veterán Marcus Burghardt, Oscar Gatto, Cesare Benedetti, Jay McCarthy, Lukas Pöstlberger a Maximilian Schachmann.

Tím opustil šprintér Sam Bennett. Očakáva sa, že Ír sa pripojí k Deceunincku-QuickStep.

Ako je známe, Sagan po jarných klasikách odštartuje na pretekoch Giro d'Italia a Tour de France. Bora bude musieť skombinovať ambície Sagana a Ackermanna v šprintoch v najslávnejšieho etapového podujatia a snažiť sa zlepšiť Buchmannovo štvrté miesto v celkovom hodnotení vlaňajšieho ročníka.

Posledný podpísaný Rakúšan Gamper sa prvýkrát predstaví na podujatí WorldTour. „Tento posun je fantastickým prekvapením, pripojil som sa k tímu svojich snov. Som presvedčený o tom, že prechod na novú úroveň bude v jednom z najlepších tímov plynulý,“ cituje Gampera cyclingnews.com.

„Patrik je mladý jazdec, ktorý ukazuje kvalitu najmä na rovinatých etapách, bude užitočný pri posilňovaní nášho šprintu a bude zastávať predovšetkým úlohu pomocníka. Poskytneme mu potrebný čas na získanie skúseností. Som presvedčený o tom, že ako Rakúšan sa veľmi rýchlo integruje do tímu, keďže v ňom už figuruje niekoľko jeho krajanov,“ povedal šéf tímu Ralph Denk.

Zostava tímu Bora-Hansgrohe v sezóne 2020

Pascal Ackermann (Nem.), Erik Baška (SR), Cesare Benedetti (Tal.), Maciej Bodnar (Poľ.), Emanuel Buchmann (Nem.), Marcus Burghardt (Nem.), Jempy Drucker (Lux.), Matteo Fabro (Tal.), Patrick Gamper (Rak.), Oscar Gatto (Tal.), Felix Großschartner (Rak.), Lennard Kämna (Nem.), Patrick Konrad (Rak.), Martin Laas (Est.), Rafal Majka (Poľ.), Jay McCarthy (Aus.), Gregor Mühlberger (Rak.), Daniel Oss (Tal.), Lukas Pöstlberger (Rak.), Pawel Poljanski (Poľ.), Juraj Sagan (SR), Peter Sagan (SR), Maximilian Schachmann (Nem.), Ide Schelling (Hol.), Andreas Schillinger (Nem.), Michael Schwarzmann (Nem.), Rüdiger Selig (Nem.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Patrik Gamper