Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov exkolega sa lúči. Pozrite si, ako vyfúkol titul Cavendishovi

Britský cyklista Adam Blythe vo veku 30 rokov ukončil svoju profesionálnu kariéru. Počas nej dosiahol deväť víťazstiev.

31.10.2019 14:28
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Day 17.

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Blythe (@adamblythe89),

V roku 2016, ako jazdec Tinkoffu a tímový kolega bratov Saganovcov, ovládol britský národný šampionát, keď v záverečnom špurte pokoril Marka Cavendisha.

„Je čas zavesiť kolesá na klinec. Bicykel bol pre mňa všetkým už od detstva. Od pretekania po krajine s mojimi kamarátmi som sa dostal k účasti na Grand Tours a národnému titulu. Vyrastal som v tomto športe a prešiel som dlhú cestu až k tomu, kde som teraz. Mám na čo spomínať,“ napísal na Instagrame.

VIDEO: Takto zdolal Adam Blythe Marka Cavendisha

„Bol som svedkom toho, ako sa cyklistika za poslednú dekádu zmenila, aké náročné je pre udržať sa na najvyššom leveli, koľko obety si to žiada. Aj preto chcem stráviť viac času s mojou krásnou manželkou a troma deťmi a rozmýšľať nad tým, čo by som ešte mohol urobiť pre tento šport,“ dodal.

Poslednú sezónu strávil vo farbách tímu Lotto Soudal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Its time for me to hang up my wheels as a professional Bike racer.... The bike has been everything to me from a young age. From racing around the country with the my mates who I could still race with now, to riding grand tours and winning my home Classic race, Ride London. I have grown up in the sport and it has been some journey to get me to where I am today. I have a lot of stories, and an awful lot of good memories. I have seen the sport change a lot over the past decade, with the sacrifices getting greater and greater for a pro to keep competing at the top level. With this in mind, the time is now right for me to step away from racing, spend more time with my beautiful Mrs and three beautiful children, while focusing on what else I can do in the sport. I love cycling, and can’t imagine not being a part of the sport in some way, so I look forward to exploring whatever new opportunities come my way to keep me working in the sport, and with the people, I love . See you all Soon x

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Blythe (@adamblythe89),

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Adam Blythe