Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan si vybral dve Grand Tours. Čo na to Ackermann?

Tento rok bola špurtérska hierarchia v tíme Bora-Hansgrohe jasná a spravodlivá. Na budúci rok to už bude iné.

25.10.2019 11:24
debata
Pascal Ackermann na Giro d'Italia 2019. Foto: SITA/AP, Alessandro Di Meo
Taliansko Cyklistika Giro 5.etapa Ackermann Pascal Ackermann na Giro d'Italia 2019.

Pascal Ackermann na Gire, Peter Sagan na Tour a Sam Bennett na Vuelte. V roku 2019 si top špurtéri nemeckej stajne podelili podujatia Grand Tours rovnomerne.

Oznámením Sagana, že na budúci rok má v pláne odjazdiť Giro d'Italia i Tour de France, sa všetko mení.

Situácia okolo Bennetta je stále nejasná. Hoci vedenie Bory deklarovalo, že írsky rýchlik má miesto v tíme pre budúci rok isté, stále prichádzajú správy o jeho prestupe.

Manažér Deceunincku-QuickStep Patrick Lefevere tento týždeň prezradil, že Bora mu ponúkla Bennetta výmenou za kolumbijský talent Álvara Hodega. Lefevere obchod odmietol.

„Nie sme futbalový tím, nekupujeme a nepredávame jazdcov. Neprídem za 23-ročným chlapcom s tým, že mám pre teba novinu, zbal si veci, ideš do Bory,“ reagoval manažér QuickStepu.

Bennett sa cíti v Bore nedocenený, vlani chcel štartovať buď na Gire alebo Tour. Napokon sa musel uspokojiť „len“ s účasťou na Vuelte.

Zaujímavé bude sledovať, čo urobí Bora s Ackermannom. Dvadsaťpäťročný špurtér dosiahol tento rok trinásť triumfov. Z toho dva na Gire, kde vyhral bodovaciu súťaž a ako prvý Nemec získal cyklámenový dres.

„Tento rok som urobil veľký krok v kariére. Viac si verím. Víťazstvá mi dokázali, že ak na sebe pracujem, môžem patriť medzi špičku,“ uviedol Ackermann.

Ambiciózny jazdec patrí medzi dôležitých členov Bory. Aj z toho dôvodu, že je Nemec a tím okolo manažéra Ralpha Denka chce budovať stajňu práve na domácich cyklistoch.

Existuje aj možnosť, že Sagan absolvuje len úvod Gira a vo zvyšných etapách pôjde Bora v špurtoch na Ackermanna. Zároveň je možné, že Nemca vyšlú „len“ na Vueltu.

Jedno je však isté – Bora si nechce pohnevať domácu hviezdu a jednu z troch Grand Tour mu dopraje. Ktorá to bude? Ukážu nasledujúce mesiace.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe #Pascal Ackermann