Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juraj Sagan o Petrovi: Mal formu, ale nie vždy vyhrá najsilnejší

Zo Saganových troch pomocníkov vydržal v pretekoch najdlhšie jeho starší brat Juraj. Odstúpil asi štyridsať kilometrov pred cieľom.

29.09.2019 18:40
Peter Sagan, Juraj Sagan Foto: ,
Peter Sagan s bratom Jurajom v Leedsi pred štartom pretekov elite na MS.
debata

Ocenil Petrov výkon. „Potvrdilo sa, že formu má. Ale aj takáto je cyklistika. Vždy nevyhrá najsilnejší. Niektoré tímy využili moment prekvapenia, keby zostal s najlepšími vpredu, mal by šancu.“

Zdôraznil, že aj on odviedol, čo bolo v jeho súčasných silách. „Dal som do toho všetko, ale, bohužiaľ, nestačilo to, aby som došiel až do cieľa. Čo sa týka výkonu, ktorý som odviedol, som s ním spokojný. Preteky sa otvorili trochu skôr, ako sme možno čakali, ale zaspali aj iné tímy,“ reagoval na nedeľňajšie dianie na šampionáte.

Potvrdil, že čo sa týka počasia, nebol zaskočený. „Pripravili sme sa na preteky dobre, rátali sme so všetkým, aj s veľkými mlákami, pre nás toto nebol problém. Niekoho to zaskočilo, ale nás nie.“

MS v cyklistike v Yorkshire Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan v cieli pretekov s hromadným...

Erik Baška začal výraznejšie strácať na začiatku druhého okruhu v Harrogate. „Súperi ma utrhli. Nemal som dobré nohy, postupne som sa prepadával. Nebola to pozičná chyba, len mi chýbali sily,“ komentoval.

Jazdec tímu Bora-Hansgrohe mal v uplynulom týždni menšie zdravotné problémy, bol prechladnutý.

„Už som sa cítil lepšie ako v predchádzajúcich dňoch, ale stále som nebol úplne v poriadku. Po chorobe som sa nestihol dať úplne dokopy, čo sa v týchto podmienkach, v takomto počasí a na takejto ťažkej trati, prejavilo. Robil som, čo sa dalo, ale nebolo to ideálne. Nemyslím si, že si mám niečo vyčítať, len ma mrzí, že som sa už nestihol dostať do takej pohody, aby som zostal na trati dlhšie,“ približoval Baška.

Peter Sagan počas pretekov na MS v meste... Foto: TASR, Michal Svítok
Peter Sagan Peter Sagan počas pretekov na MS v meste Harrogate.

Jazdec Bory-Hansgrohe potvrdil, že podmienky boli extrémne. „Bolo to veľmi zvláštne. Ešte som nezažil toľko vody na ceste. Zavše to boli malé potoky. Stalo sa niekoľkokrát, že sme vbehli do tridsaťcentime­trovej vody, za zákrutou, keď sme to nečakali. Každý, kto jazdí na bicykli, to pozná,“ zdôraznil.

Už pred Baškom odstúpil Ján Andrej Cully, ktorý štartoval na svetovom šampionáte po prvý raz. „Spokojný, samozrejme, nemôžem byť, ukázalo sa, že musím na sebe ďalej pracovať, aby som sa viac priblížil k najlepším,“ reagoval mladý jazdec banskobystrickej Dukly, ktorý minulú stredu absolvoval na šampionáte aj časovku.

Podľa taktického plánu sa mal pokúsiť naskočiť do úniku, čo sa mu nepodarilo. „Nemal som sa vystrieľať zo všetkých síl, aby som bol schopný pomáhať chalanom, niečo im prípadne doniesť z auta, ak by bolo potrebné. Nešiel som tak, ako som chcel. Tempo bolo takmer stále vysoké, čo nebolo pre mňa jednoduché. Bolo to moja premiéra na šampionáte medzi elitou a dúfam, že nie zároveň aj derniéra,“ zdôraznil Cully, ktorý ešte nikdy nenastúpil na štart takých významných a dlhých pretekov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #MS 2019 v cestnej cyklistike #Yorkshire 2019