Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakane rýchly návrat. Froome bude už v októbri súperiť so zvučnými menami

Štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome sa iba štyri a pol mesiaca po hrozivej nehode, pri ktorej utrpel viacnásobné zlomeniny, vráti do pelotónu.

27.09.2019 17:27
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome.
debata

Britský cyklista sa po boku ďalších hviezd zúčastní 27. októbra na kritériu v japonskej Saitame, o čom začal uvažovať už zhruba pred dvoma týždňami.

Preteky v Saitame usporiada spoločnosť ASO, ktorá organizuje napríklad Tour de France či Vueltu. Dnes oznámila, že v meste patriacom do tokijskej aglomerácie budú okrem Frooma pretekať napríklad aj jeho kolega z tímu Ineos a tohtoročný víťaz Tour Egan Bernal z Kolumbie, francúzsky vrchár Romain Bardet či vlaňajší svetový šampión Alejandro Valverde zo Španielska.

Froome sa zotavuje zo zlomenín stehennej a hrudnej kosti, krčného stavca, lakťa a rebra. V polovici júna v príprave na Tour, ktorú chcel tento rok vyhrať piatykrát počas siedmich rokov, narazil pri zjazde vo vysokej rýchlosti do steny pri prechádzaní trasy časovky na Criterium du Dauphiné.

Pôvodne sa očakávalo, že bude pretekať až budúci rok, ale vzhľadom na rýchlu rehabilitáciu bude rodák z Nairobi sláviť comeback ešte tento rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Saitama Critérium