Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa vracia do akcie. Čakajú ho starí známi

Vlani v Kanade pre účasť na španielskej Vuelte chýbal, ale opäť sa vracia na miesto činu. Petra Sagana čaká počas víkendu dvojica pretekov v Québecu a Montreale, na ktorých bude ladiť formu pred MS.

12.09.2019 09:46
Matthews Sagan Foto: ,
Traja najlepší na GP Québec 2017: druhý v poradí Greg Van Avermaet, víťaz Peter Sagan a Michael Matthews, ktorý obsadil tretiu priečku.
debata

Grands Prix Cyclistes de Québec a Montreal sú na programe v piatok a nedeľu. Sagan zabojuje o svoj štvrtý kanadský triumf (Québec 2016 a 2017, Montreal 2013).

Pre žilinského rýchlika to budú prvé preteky od júlovej Tour de France, na ktorej získal rekordný siedmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. V uplynulých týždňoch absolvoval vysokohorský kemp v Utahu, kde stihol prevetrať aj horský bicykel.

V krajine javorového listu sa opäť zíde klasikárska elita na čele s najlepším cyklistom súčasnosti Julianom Alaphilippom. Hviezda tímu Deceuninck-QuickStep je najväčším favoritom nielen na kanadských jednorazovkách, ale aj na blížiacich sa MS v Anglicku.

V aktuálnej sezóne má úžasnú fazónu. Triumfy na jarných klasikách vyšperkoval výkonmi na Tour de France, kde si držal žltý dres pre lídra pretekov až do posledného víkendu.

V Kanade má jasný cieľ – vyladiť formu na MS, kde sa chce stať prvým Francúzom v dúhovom drese po 22 rokoch. Naposledy to dokázal Laurent Brochard v roku 1997.

Okrem Sagana (Bora-Hansgrohe) mu bude chcieť kanadské triumfy uchmatnúť aj Michael Matthews (Sunweb), ktorý vlani ovládol oba preteky. V spojitosti s možným umiestnením na pódiu sa spomínajú aj mená ako Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Greg Van Avermaet (CCC) či Tim Wellens (Lotto Soudal). Favoritov plánuje zaskočiť aj 19-ročný supertalent Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep)

V Québecu sa pôjde 16 okruhov po 12,6 km. Každý okruh obsahuje stúpania na Côte de la Potasse a Montée de la Fabrique. Trať meria 201 kilometrov, cyklisti celkovo nastúpajú takmer 3000 m.

V Montreale vyhoveli požiadavke jazdcov a tímov a do itineráru pridali dva okruhy navyše. Celková dĺžka trate je po novom 219,6 km, na jazdcov čaká členitejší terén ako v Québecu a spolu až 4734 nastúpaných metrov. V skratke – ideálna generálka na MS.

Náš web vám sprostredkuje obe podujatia prostredníctvom online textových prenosov.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #MS v cyklistike #Yorkshire 2019