Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Že v Bore nemáme špurtérsky vláčik? Nuž, už som si zvykol

Peter Sagan už nejaký čas nie je najrýchlejším cyklistom v tíme Bora-Hansgrohe. V špurtérskej hierarchii nemeckej stajne mu tento rok patrí až tretie miesto - za Pascalom Ackermannom a Samom Bennettom.

26.08.2019 11:28
Bora Bennett Foto: ,
Sam Bennett na archívnej snímke z Giro d´Italia 2018.
debata

Pre porovnanie: Sagan má v aktuálnej sezóne na konte štyri víťazstvá, Ackermann osem a Bennett jedenásť.

Traja elitní špurtéri si spravodlivo podelili účasť na pretekoch Grand Tour. Ackermann vyhral bodovaciu súťaž na Giro d'Italia, Sagan zase na Tour de France. Bennett sa ich pokúsi napodobniť na španielskej Vuelte, ktorá odštartovala počas víkendu.

Írsky šampión ukazoval pred začiatkom Vuelty parádnu formu. Na Binck Bank Tour ovládol tri etapy za sebou a dominantným spôsobom tam vyhral bodovaciu súťaž.

„Možno som odkryl karty príliš skoro a teraz si budú ostatní špurtéri dávať na mňa extra pozor. Avšak som v odlišnej pozícii ako ostatní. Aj na Binck Bank som jazdil sám a okolo mňa bolo veľa špurtérskych vláčikov. V Bore nič také nemáme, ale už som si zvykol,“ vraví.

Bojuje o nový kontrakt

Bennett túži na Pyrenejskom polostrove kráčať v šlapajach svojho slávneho krajana Seana Kellyho. Legendárny univerzál vyhral na Vuelte 16 etáp a štyrikrát aj bodovaciu súťaž. Bennett sa rovnako ako Kelly narodil v mestečku Carrick-on-Suir.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#teamtimetrial recon. @iamspecialized_road

Príspevok, ktorý zdieľa sam bennett (@sammmyben),

„Sean Kelly je legenda, dosiahol skvelé čísla. Pre mňa je to však prvá Vuelta v kariére, uvidím, ako mi to pôjde. Neprišiel som sem, aby som preteky nedokončil. Triumf v bodovačke? Na Vuelte je to iné ako na Gire či Tour. Tu vyhrávajú bodovaciu súťaž rýchli vrchári. Určite sa však o to pokúsim,“ pokračoval Bennett.

Vuelta mu poslúži ako príprava na septembrové MS v Anglicku, ale aj na to, aby sa ešte viac zviditeľnil. Je na odchode z Bory, kde cíti nedostatok príležitostí, ale nový kontrakt ešte nemá.

„Je to trochu bláznivé, že ešte nemám tím pre budúcu sezónu. Ale nestresujem sa tým. Všetko má svoj čas,“ dodal Bennett.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe