Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišiel o pódium, no zostane hrdinom. Alaphilippe je na svoju Tour pyšný

Aj keď Julian Alaphillipe prišiel v sobotňajšej predposlednej etape Tour de France o pódiovú pozíciu, zostane jedným z hrdinov tohtoročných pretekov.

27.07.2019 23:04
Julian Alaphilippe Foto: ,
Jedna z najvýraznejších postáv tohtoročnej Tour Julian Alaphilippe v cieli 20. etapy.
debata

Elitný klasikár nečakane dlho držal krok s elitnými vrchármi a ešte v piatok jazdil v žltom drese.

V 20. etape nestačil na tempo hlavnej skupiny v stúpaní približne 14 km pred cieľom a v celkovom poradí klesol na piatu pozíciu. Okrem Stevena Kruijswijka ho predstihol aj tímový kolega Petra Sagana, Nemec Emanuel Buchmann.

Napriek tomu nepociťoval žiadne sklamanie či ľútosť, iba pýchu. V cieli bol zjavne vyčerpaný.

„Dal som do toho všetko, čo som mohol. Nemohol som urobiť nič viac,“ povedal pre Cyclingnews po tom, ako si ľahol na cestu v cieli stúpania na Val Thorens.

Francúzsky hrdina zažiaril na tohtoročnej Tour dvoma etapovými víťazstvami a 14 dňami v žltom drese lídra. Nezdalo sa, že by mu na konečnej pozícii veľmi záležalo.

Predposledná skrátená etapa Tour de France Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Radosť Egana Bernala a Gerainta Thomasa z tímu...

„Keby som bol druhý alebo päťdesiaty, je to jedno. Taká je moja povaha – všetko alebo nič. Som hrdý na to, čo pre mňa spravili moji tímoví kolegovia, najmä Eric Mas. Bez nich by som by som vybuchol oveľa skôr a finišoval tak štvrťhodinu za ostatnými. Bojoval som a nechcel nič ľutovať. Na túto Tour môžem byť hrdý,“ dodal.

„Je to ďaleko nad rámec mojich očakávaní. Keby mi niekto pred štartom povedal, že dosiahnem niečo podobné, neveril by som mu. Spolu s tímom sme prežili niekoľko výnimočných okamihov,“ priznal cyklista, ktorý predvádzal na najslávnejších cyklistických pretekoch heroické výkony.

TV Pravda: Pozrite si videopreview záverečnej 21. etapy Tour

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Julian Alaphilippe #Tour de France 2019