Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po časovke sa zdalo, že na Tour končí. Saganov rival povstal a sľubuje veľký boj

Aj keď záver 3. etapy Tour de France sa hodil skôr klasikárom ako šprintérom, austrálsky cyklista Michael Matthews ukázal svoju rýchlosť a v boji o druhé miesto zdolal súperov.

09.07.2019 08:07
Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Jasper... Foto: ,
Zľava Michael Matthews, Greg Van Avermaet a Jasper Stuyven v závere 3. etapy Tour.
debata

Na víťazného Juliana Alaphilippa, nového držiteľa žltého dresu, síce stratil 26 sekúnd, ale parádny výkon v pelotóne mu dodal sebavedomie.

„Trochu ma to prekvapilo. Na strmých stúpaniach som prežíval skutočný boj, ale v cieli som zo seba vydal všetko, čo vo mne zostalo a stačilo to na druhé miesto,“ povedal Matthews pre Cyclingnews na ceste k autobusu tímu Sunweb.

V záverečných metroch zdolal Jaspera Stuyvena (Trek-Segafredo), Grega Van Avermaeta (CCC) i Petra Sagana (Bora-Hansgrohe).

Na Slováka stráca v boji o zelený dres 17 bodov a v celkovom poradí je piaty so 40-sekundovou stratou na lídra Alaphilippa.

„Šiesty v sobotu, štvrtý v nedeľu (v tímovej časovke), teraz druhý. Všetko to vychádza a ďalšia etapa by mohla byť dobrá,“ prognózuje pred utorňajšou 213,5 kilometrovou trasou z Reims do Nancy, ktorá by mala sedieť klasickým špurtérom.

Matthews, ktorý pri kontroverznom vylúčení Sagana z Tour 2017 vyhral bodovaciu súťaž, patrí medzi najväčších favoritov štvrtej etapy.

Pritom po tímovej časovke vyzeral tak, akoby mal z pretekov odstúpiť už v ich úvode.

„Snažil som sa presvedčiť o tom, že nie som unavený, ale bol som zničený. Na treťom stúpaní, kde Quick-Step poriadne tlačil, som skoro spadol, ale vďaka kolegom som to ustál. Motivovali ma a udržali v pretekoch,“ chválil tímovú prácu Matthews.

„Budem bojovať každý deň, kým sa dočkám víťazstva,“ dodal.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 4. etapy TdF 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Michael Matthews #Tour de France 2019