Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stávka o šampanské nebude. Saganov rival zrejme vynechá Tour

Fernando Gaviria patril na vlaňajšej Tour de France medzi najväčších súperov Petra Sagana v boji o zelený dres. Počas prvého týždňa viedol bodovaciu súťaž, ale pekelné tempo nevydržal a Tour 2018 nedokončil.

21.06.2019 08:20
Gaviria Sagan Foto: ,
Fernando Gaviria (v žltom drese) a Peter Sagan na Tour de France 2018.
debata

Teraz hrozí, že vo Francúzsku sa toto leto nepredstaví vôbec. V apríli počas na tréningu na dráhe, kde bojuje o účasť na OH 2020 v Tokiu, nepríjemne spadol a poranil si koleno.

Následky zranenia cíti dodnes a stále nemôže stopercentne trénovať.

„Aktuálne to je 50 na 50. Uvidíme, ako jeho telo zareaguje na individuálny tréning. V jeho prípade pracujeme s množstvom dát, ktoré neskôr vyhodnotíme a potom sa rozhodneme, či ho pustíme na Tour,“ uviedol manažér tímu UAE Team Emirates Joxean Fernandez Matxin.

Gaviria je tradičným rivalom Petra Sagana v hromadných dojazdoch. Oboch však spája i pevné priateľstvo. Slovenský šampión nedávno prezradil, že medzi sebou dokonca uzatvárajú priateľské stávky.

„Pred Tour de France 2017 sme sa stretli a ja som mu navrhol stávku. Za každú vyhratú etapu som mu sľúbil fľašu šampanského značky Dom Pérignon. Samozrejme, platilo to aj opačne. Napokon sme spolu vyhrali na Tour šesť etáp,“ vravel Sagan.

Ak by Gaviria nemohol štartovať, Tour by prišla o ďalšiu hviezdu. Dva týždne pred štartom je isté, že na ikonickom podujatí sa nezúčastnia Chris Froome s Tomom Dumoulinom. Obaja patrili medzi najväčších favoritov na triumf v celkovom poradí.

Tour de France 2019 sa uskutoční v termíne od 6. do 28. júla.

TV Pravda: Ako hodnotí Peter Sagan svoju doterajšiu sezónu? Aké šance má na MS 2019? Pozrite si video (vysielané 9. mája 2019)

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Fernando Gaviria #Tour de France 2019