Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan kritizuje rivalov a tvrdí: Každý si robí svoju šancu na výhru

Proti mladším už nemá šancu, je za zenitom, top výsledky už nezopakuje. I takéto tvrdenia smerovali na adresu Petra Sagana po výsledkovo nevýraznej jari.

17.06.2019 07:50
Sagan cyklo USA Kalifornia Foto: ,
Peter Sagan v žltom drese na Okolo Kalifornie 2019.
debata (8)

Trojnásobný majster sveta však neprajníkom opäť zavrel ústa. Po podujatí Okolo Kalifornie 2019 zostal v Amerike a v Utahu absolvoval prípravný vysokohorský kemp. Tvrdá práca v Rocky Mountains prináša prvé ovocie.

Počas víkendu odštartovali preteky Okolo Švajčiarska, ktoré sú pre Sagana už tradične generálkou na Tour de France. Hviezda tímu Bora-Hansgrohe do nich vstúpila parádne.

V časovke, ktorá nie je jeho silnou stránkou, obsadil v sobotu výborne siedme miesto. V nedeľu siahal na etapové víťazstvo (v zbierke ich má zo Švajčiarska už 16), ale plány mu prekazil Luis León Sánchez.

Skúsený Španiel uspel v sólovom úniku, keď sa odtrhol od vedúcej skupiny 11 kilometrov pred cieľom. Hlavný balík nespolupracoval a Sánchez si tak prišiel pre 42. víťazstvo v profikariére.

Na nečinnosť vedúcej skupiny sa posťažoval aj Sagan.

„Som dosť sklamaný z toho, čo ukázal Sunweb. Mal päť ľudí vpredu a nepotiahli celý deň. Skutočne neviem kvôli čomu. Ale každý si robí svoje šancu na výhru a keď pôjdu takto ďalej, tak veľa toho nevyhrajú,“ povedal Sagan pre RTVS.

V priebežnom poradí má rovnaký čas ako prvý Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep), ale v žltom drese zatiaľ jazdí Dán. To sa môže zmeniť v najbližších dňoch, keďže pondelková i utorková etapa Saganovi profilom vyhovujú.

„Je to škoda, že som nezískal žltý dres a to len o niečo menej ako sekundu, ale som spokojný s prácou celého tímu. Ďalšie dve etapy by mi mohli vyhovovať, ale neberieme nič ako samozrejmosť a každý deň dáme zo seba absolútne všetko,“ vyjadril sa Sagan na facebooku.

TV Pravda: Ako hodnotí Peter Sagan svoju doterajšiu sezónu? Aké šance má na MS 2019? Pozrite si video (vysielané 9. mája 2019)

Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Okolo Švajčiarska 2019