Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karma je zdarma. Arogantná hviezda Bory skončila s krvavým zadkom

Giro d'Italia 2019 vstúpilo v utorok do svojho druhého týždňa. Po dni voľna nasledovala špurtérska etapa, v ktorej sa očakával hromadný dojazd a súboj najrýchlejších jazdcov.

22.05.2019 07:40
Taliansko cyklistika Giro 10. etapa Ackermann Foto: ,
Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) v roztrhanom drese po páde v cieli 10. etapy Giro d´Italia.
debata (3)

Hlavným favoritom na ďalší triumf bol Pascal Ackermann. Aktuálne najrýchlejší špurtér stajne Bora-Hansgrohe vyhral na tohtoročnom Gire už dve etapy a jazdil v cyklámenovom drese pre lídra bodovačky.

Nemec mal však veľkú smolu. Kilometer pred cieľom ho postihol pád, po ktorom utrpel viaceré šrámy a krvavé odreniny, a vo finiši tak medzi najlepšími logicky chýbal.

V dramatickom špurtérskom súboji napokon uspel Francúz Arnaud Démare, ktorý na páske zdolal domácu hviezdu Eliu Vivianiho.

VIDEO: Zostrih 10. etapy Giro d'Italia 2019

Na tlačovej konferencii po etape si Démare neodpustil zopár slov na adresu Ackermanna. Práve oni dvaja zviedli súboj na prvej rýchlostnej prémii dňa. Francúz ju vyhral a bral tri body, Ackermann bol druhý a bral dva body.

„Tesne po prémii sa ma spýtal, že prečo som ho nenechal vyhrať, keďže on má veľký náskok v bodovačke. Prišlo mi to trochu arogantné. Jeho náskok nebol taký veľký a navyše – Giro sú dlhé preteky. Neviete čo sa môže stať v ďalších týždňoch, ako si budete počínať v horách a podobne. Mal by ostať pri zemi a jazdiť s pokorou,“ odkázal Démare nemeckému rivalovi.

Konflikt medzi top špurtérmi miernil jeden zo športových riaditeľov Bory Christian Pomer. „Jazdci sú pred záverečným špurtom ako boxeri. Myslím, že o žiadnu nevraživosť nejde. Pascal je v poriadku, nemá nič zlomené, len množstvo odrenín. V pretekoch bude pokračovať,“ vravel Pomer.

Ackermann zostal na čele bodovačky, ale Démare zaostáva už len o jediný bod. V stredu je na programe ďalšia špurtérska etapa, potom pelotón na Gire prvýkrát zamieri do hôr.

TV Pravda: Ako hodnotí Peter Sagan svoju doterajšiu sezónu? Aké šance má na MS 2019 a prečo sa tešil na podujatie Okolo Kalifornie? Pozrite si video

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Pascal Ackermann #Giro d'Italia 2019