Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cyklistická legenda o Saganovi: Rozchod dokáže so športovcom zamávať

Nestáva sa často, aby Peter Sagan nedokončil dvoje preteky za sebou. V nedeľu však vzdal Amstel Gold Race a v stredu neprišiel do cieľa klasiky Valónsky šíp.

26.04.2019 10:32
Katarína Saganová s manželom Petrom Saganom na... Foto: ,
Katarína Saganová s manželom Petrom Saganom na archívnom zábere.
debata (19)

Trojnásobný majster sveta má v aktuálnej sezóne na konte jedno víťazstvo z pretekov Tour Down Under v Austrálii.

Dosiahol viaceré zaujímavé výsledky (štvrté miesto na Miláno-San Remo, piata priečka na Paríž-Roubaix), ale nároční fanúšikovia sú v jeho prípade zvyknutí najmä na triumfy.

„V prvom rade musím povedať, že každý iný pretekár by bol za také výsledky, aké má tento rok Sagan, rád. Nie je neobvyklé to, čo sa deje teraz. Skôr bolo neobvyklé to, ako sa mu v minulosti darilo. Peter ľudí navnadil na víťazstvá,“ povedal pre Nový Čas bývalý úspešný cyklista Ján Svorada.

Víťaz 11 etáp na pretekoch Grand Tour (5× Giro d'Italia, 3× Tour de France, 3× Vuelta a Espaňa) prišiel so zaujímavou teóriou, ktorá má súvisieť s jeho vlaňajším rozchodom s manželkou Katarínou.

„Nie som s ním v osobnom kontakte, preto neviem, či sa povahovo zmenil. Ale vo všeobecnosti platí, že také veci ako rozchod dokážu so športovcom zamávať. Aj toto môže výrazným spôsobom ovplyvniť fakt, že Peter nešliape na sto percent. Podobné myšlienky narobia šarapatu. Určite to máte vzadu v hlave, keď sedíte v sedle. Dostať to stade von je potom poriadne náročné,“ dodal Svorada.

Sagan vo štvrtok oznámil, že napriek pôvodným plánom sa nezúčastní na nedeľňajšej monumentálnej klasike Liége-Bastogne-Liége. Namiesto toho zvolil oddych a prípravu na májové preteky Okolo Kalifornie v USA.

Katarína Saganová - ako sa menila rokmi Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Katarína Smolková  ako finalistka súťaže Miss...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Ján Svorada