Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehnal sa okolo Sagana a potom plakal ako malý: Mňa by z háku nedostali

Wout van Aert a Sep Vanmarcke boli smoliarmi tohtoročného Paríž-Roubaix.

16.04.2019 09:32
Francúzsko Cyklistika Paríž Roubaix Foto: ,
Peter Sagan v cieli Paríž-Roubaix 2019. Hneď za ním Sep Vanmarcke.
debata (6)

Prvý z nich spadol a musel dobiehať nepríjemné manko, druhého postihli v tej najnepríjemnejšej chvíľke technické problémy. Vanmarcke z EF Education skončil napriek tomu na štvrtom mieste, keď sa pred cieľom prehnal okolo Petra Sagana.

Človek by si povedal, že ak niekto na jarnej klasike zdolá trojnásobného majstra sveta, bude šťastný. Ale nie Vanmarcke- ten je totiž presvedčený, že nebyť problémov s bicyklom, bol by ešte vyššie. A možno aj najvyššie. To všetko ho až tak dojalo, že na velodróme v Roubaix plakal ako malý chlapec.

„Mám byť na tento výsledok hrdý? Vôbec ma nezaujíma. Celý deň som išiel dobre, keby som nemal problémy s prehadzovačkou, nikdy by ma nedostali z háku. Bol som veľmi silný,“ smútil borec, ktorý je považovaný za jedného z najlepších klasikárov v pelotóne World Tour.

„Zadná prehadzovačka bola zaseknutá, bránila mi v pohybe. Na Carrefour de l'Arbre som bol schopný udržať sa, ale svoje nohy som úplne vyšťavil. Asi desať kilometrov trvalo, kým som si mohol vymeniť bicykel. Boli to bolestné kilometre, mohol som sa len pozerať, ako odo mňa súperi odchádzajú,“ zúfal belgický pretekár.

Paríž-Roubaix 2019 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Najlepší traja na Paríž-Roubaix 2019: tretí...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Paríž-Roubaix 2019 #Sep Vanmarcke