Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klasikárska legenda: Sagan titul neobháji, Paríž-Roubaix ovládne jeho rival

V závere minulého storočia patril medzi najlepších klasikárov v profipelotóne. Belgičan Johan Museeuw sa vyžíval v jazdení na kockách, na pavé dosiahol svoje najväčšie úspechy.

11.04.2019 12:15
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan ako víťaz Paríž-Roubaix 2018.
debata (1)

Trikrát v kariére ovládol monument Okolo Flámska, rovnaký počet triumfov má aj na Paríž-Roubaix. Prezývkou „Flámsky lev“ sa tak nehrdí bezdôvodne.

Pred štartom 114. edície slávnej klasiky Paríž-Roubaix, ktorá je na programe už túto nedeľu, prezradil novinárom svoj tip na víťaza. Peter Sagan, ktorý bude obhajovať vlaňajší titul, to nie je.

„Môj favorit? Jednoznačne Alexander Kristoff. Je silný, má skvelú formu, ktorú ukázal v predchádzajúcich týždňoch. Tohtoročné Paríž-Roubaix bude patriť Vikingovi,“ myslí si Museeuw.

Alexander Kristoff oslavuje triumf na pretekoch... Foto: TASR/AP, Geert Vanden Wijngaert
Alexander Kristoff Alexander Kristoff oslavuje triumf na pretekoch Gent-Wevelgem.

Jeho tip nie je náhodný. Kristoff vyhral klasiku Gent-Wevelgem, na Okolo Flámska obsadil tretie miesto a aktuálne skutočne jazdí vo výbornej forme.

Spomedzi svojich krajanov Musseuw tipuje na najlepšie umiestnenie Sepa Vanmarcka.

„Najlepší z Belgičanov bude Sep Vanmarcke. Na Okolo Flámska bol v úniku, ukázal silu a dobré schopnosti. Výborne pracoval pre neskoršieho víťaza (Alberta) Bettiola. Myslím, že má šancu na veľmi dobrý výsledok,“ dodala cyklistická legenda.

TV Pravda: O Petrovi Saganovi, o jeho šanciach na klasikách, o dominancii Quick-Stepu a ďalších témach sme sa rozprávali s popredným cykloexpertom Lukášom Timkom

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Johan Museeuw #Paríž-Roubaix 2019