Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doplatil na taktizovanie. Bol to čudný špurt, vravel Sagan v cieli

Siedmykrát z deviatich prípadov dosiahol Peter Sagan na Miláno-San Remo zhodný čas ako víťaz. Výhry na slávnej klasike sa však ani túto sobotu nedočkal.

23.03.2019 19:13
Sagan Miláno San Remo Foto: ,
Peter Sagan sa pred štartom 110. ročníka Miláno-San Remo povenoval aj fanúšikom.
debata

Pritom ešte 500 pred cieľom bol na prvej priečke. Následné taktizovanie sa však obrátilo proti nemu. V momente, keď si pozorne strážil väčšiu časť vedúcej skupiny na pravej strane, z tej ľavej sa vyrútil Matej Mohorič.

Na koleso Slovinca sa zavesili Julian Alaphilippe, Oliver Naesen, z druhej strany sa nalepil Michal Kwiatkowski a Sagan bol v pasci. Na útok rivalov už nedokázal zareagovať a napokon sa musel uspokojiť so štvrtou priečkou. Svoj premiérový titul na monumente oslavoval Alaphilippe.

Hoci šéf konkurenčného Quick-Stepu Patrick Lefevere bral jeho chorobu ako zastierací manéver, viróza bola skutočná a Sagan v sobotu ešte nebol v stopercentnej forme. Priznal to aj v cieli.

„Cítil som sa dobre. Síce nie tak dobre, ako v mojej zvyčajnej forme, ale bolo to lepšie ako po minulé týždne. Záver Miláno-San Remo dopadol tak, ako som očakával. Veľká skupina dorazila pod kopec Poggio a tam sa začali útoky. Vedel som, že musím byť na čele a ataky pokrývať,“ vravel pre tímový web Sagan a pokračoval:

„Potrhali sme pelotón a ten nás nedobehol ani po zjazde. Špurtovala tak malá skupina. Bol to čudný špurt, veľmi pomalý, záverečné útoky sa začali až veľmi neskoro. Súperi ma zavreli a keď som si našiel priestor, už bolo neskoro.“

Sagan priznal, že keď sa špurt rozbiehal, nechcel byť na prvej priečke: „Trochu som sa tam zasekol. Kontroloval som si Valverdeho na prvej strane, ale vyrútili sa spoza mňa z tej ľavej. Sezóna klasík sa však len začala, v ďalších pretekoch opäť pôjdem na maximum.“

Ďalšími podujatiami budú pre neho belgické klasiky E3 BinckBank Classic (29. marca) a Gent–Wevelgem (31. marca). Na druhej menovanej bude obhajovať vlaňajší triumf.

VIDEO: Najlepšie momenty z Miláno-San Remo 2019
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Miláno-San Remo 2019