Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froome a spol. našli nového chlebodarcu. Bude ním najbohatší Brit

Budúcnosť cyklistického tímu Sky je zrejme vyriešená. Úspešnú britskú stajňu finančne zastreší chemický gigant Ineos, ktorý sa stane hlavným sponzorom tímu od budúcej sezóny.

15.03.2019 07:10
France Cycling Sky Future Sky Tour TdF Foto: ,
Team Sky počas tímovej časovky na Tour de France 2018.
debata

Ineos nahradí televíznu spoločnosť Sky, ktorá vlani v decembri oznámila, že už nebude finančne podporovať stajňu ako hlavný sponzor.

Ineos vlastní Jim Ratcliffe, ktorý je s odhadovaným majetkom 21 miliárd libier najbohatším Britom. Ineos rokoval s vedením tímu Sky už niekoľko týždňov. V hre bol aj príchod kolumbijského naftokoncernu, ale šéf tímu Dave Brailsford uprednostnil dohodu s krajanmi.

Podľa pravidiel Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) musia tímy oznámiť meno hlavného sponzora pre nadchádzajúcu sezónu do 1. apríla. Ak tak neurobia, UCI im neudelí licenciu WorldTour.

Tím Sky má pod zmluvou pre budúci rok dvanásť jazdcov, vrátane troch najväčších hviezd Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa a Egana Bernala. Podľa portálu Cyclingnews Brailsford už začal s lanárením ďalších jazdcov tak, aby britská stajňa naďalej patrila medzi absolútnu špičku.

TV Pravda: Bývalý cyklista a súčasný rozhodca Milan Dvorščík spoločne so športovými redaktormi Pravdy hodnotia šance Petra Sagana na pretekoch Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo v relácii Týždeň v športe – cyklistický špeciál

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Chris Froome #Geraint Thomas #Team Sky #Team Ineos