Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší triumf pre Quick-Step. Štybara napodobnil Jungels, J. Sagan nedokončil

Luxemburský cyklista Bob Jungels (Deceuninck Quick-Step) sa stal víťazom nedeľňajších jednorazových pretekov Kuurne - Brusel - Kuurne (201 km), ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou úvodu sezóny klasík na európskom kontinente.

03.03.2019 18:57
Belgium Cycling Liege Bastogne Jungels Foto: ,
Bob Jungels (Luxembursko).
debata

Jungels doviedol do úspešného konca svoj sóloúnik a zvíťazil s náskokom 12 sekúnd pred Britom Owainom Doullom (Team Sky) a Holanďanom Nikim Terpstrom (Direct Énergie). Víťaz spred roka Holanďan Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) sa musel uspokojiť so štvrtým miestom.

Jungels zaútočil približne 5 km pred cieľom zo skupiny v úniku, kde boli okrem neho aj Doull, Terpstra, Jens Keukeleire (Lotto Soudal) a tiež jeho tímový kolega Yves Lampaert. Keď si Jungels do záverečného kilometra priviezol náskok 16 sekúnd, svoj zámer už dotiahol až do zdarného konca.

Na štarte figuroval aj slovenský pretekár Juraj Sagan, jazdec stajne Bora-Hansgrohe však preteky nedokončil.

Dvadsaťšesťročný Jungels nadviazal na sobotňajší triumf tímového kolegu Čecha Zdeňka Štybara, ktorý rovnako sóloúnikom v záverečných kilometroch ovládol úvodnú flámsku klasiku sezóny Omlopp Het Nieuwsblad.

Jungels je šampión vlaňajšej monumentálnej klasiky Liége – Bastogne – Liége a tiež víťaz prológu na pretekoch Okolo Slovenska 2018. Tím Deceuninck Quick-Step aj zásluhou víkendových triumfov Štybara a Jungelsa má už 14 víťazstiev v tejto sezóne.

„Cítil som, že som zo skupiny v úniku najsilnejší, preto som to skúsil. Časovka v záverečných kilometroch mi vyšla. Tento víkend sme získali dve víťazstvá, náš šéf sa poteší,“ uviedol Bob Jungels, cituje ho belgická Sporza.

Kuurne – Brusel – Kuurne 2019

výsledky: 1. Bob Jungels (Lux.) Deceuninck Quick-Step 4:42:54 h, 2. Owain Doull (V. Brit.) Sky +12 s, 3. Niki Terpstra (Hol.) Direct Énergie, 4. Dylan Groenewegen (Hol.) Jumbo-Visma, 5. Yves Lampaert (Belg.), 6. Florian Sénéchal (Fr.) obaja Deceuninck Quick-Step – všetci +12.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Bob Jungels #Deceuninck - Quick Step