Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopingový škandál v Rakúsku sa rozrastá. Priznali sa aj dvaja cyklisti

Rakúsky cyklista Georg Preidler sa priznal ku krvnému dopingu. Člen tímu Groupama-FDJ to potvrdil v rozhovoroch pre Kronen Zeitung a Kleinen Zeitung. Informovala o tom agentúra APA.

03.03.2019 13:01 , aktualizované: 04.03.2019 11:19
debata (8)

Dvadsaťosemročný Preidler je po Stefanovi Deniflovi druhým cyklistom, ktorý sa v priebehu niekoľkých dní priznal k dopingu.

„Nechával som si odobrať krv, nikdy som si ju ale nenechal dať späť. Ale aj samotný plán a podvodný zámer už sú priestupkom,“ uviedol v rozhovore Preidler s tým, že s tajomstvom už nedokázal ďalej žiť. „Neviem, či by ma odhalili. Neviem, ako a či to všetko tento dopingový doktor šifroval,“ dodal.

Okrem nich vyšetrujú aj ich krajanov bežcov na lyžiach Maxa Haukeho a Dominika Baldaufa, ktorých polícia zadržala počas minulotýždňovej razie na majstrovstvách sveta v severských lyžiarskych disciplínach v Seefelde.

Denifl patrí medzi najlepších rakúskych cyklistov. Pred dvoma rokmi vyhral etapu na španielskej Vuelte, v roku 2014 obsadil na podujatí Paríž-Nice v celkovej klasifikácii siedme miesto.

Celkovo zatkli deväť ľudí podozrivých z participácie na medzinárodnej dopingovej sieti. Na čele skupiny údajne stojí nemecký lekár Mark Schmidt.

Medzi zadržanými športovcami boli aj dvaja Estónci a kazašský dvojnásobný strieborný medailista z MS Alexej Poltoranin. Úrady už skôr predpokladali, že dopingový škandál sa rozšíri aj na ďalšie odvetvia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #doping #Stefan Denifl