Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan mu rozbieha špurty. Ak zlyhám, ľudia mi nadávajú, sťažuje sa Bennett

Keď vám rozbieha špurty trojnásobný majster sveta, môže to byť výhoda, ale aj psychická záťaž. Sam Bennett pozná obe strany mince.

27.02.2019 08:42
Bennett Bora Foto: ,
Sam Bennett na snímke z Giro d´Italia 2018.
debata

Bora-Hansgrohe v úvode sezóny ukázala zaujímavú taktiku. Na podujatí Vuelta a San Juan v Argentíne nešpurtoval z pozície najsilnejšieho jazdca v hromadných dojazdoch Peter Sagan, ale jeho kolega Sam Bennett.

Dvadsaťosemročný Ír uspel z troch prípadov v jedinom, keď vyhral záverečnú etapu. Na aktuálne prebiehajúcich pretekoch Okolo SAE priznal, že pred triumfom si musel na sociálnych sieťach vypočuť od fanúšikov svoje.

„Musím priznať, že som bol po tlakom. Ospravedlnte môj slovník, ale ľudia na mňa kydali kopy s*ačiek, keď som nevyužil Saganov rozbeh. Ako keby to mala byť automaticky záruka víťazstva… Všetci však vieme, že je len úvod sezóny a aj preto sa s tým nikto z nás nejako extra nestresoval,“ povedal Bennett.

Z kvalitného Saganovho rozjazdu profitoval aj jeho mladší kolega a krajan Erik Baška, ktorý v spomínanej poslednej etape na argentínskej Vuelte skončil tretí.

Baška, bývalý majster Európy do 23 rokov, má v úvode sezónu výbornú formu. Na Okolo SAE v pondelok obsadil piatu priečku, keď v záverečnom špurte zdolal aj hviezdy hromadných dojazdov Marcela Kittela či Marka Cavendisha.

Bennett chce v Spojených arabských emirátoch pridať ďalší etapový triumf. Špurty mu rozbieha práve Baška.

„Výhra v Argentíne ma potešila. Pokúsim sa o to, aby som tu v emirátoch pridal ďalšiu. Chcem využiť každú šancu, ktorú mi tím pripraví,“ vravel Bennett.

Nebude to však mať ľahké, keďže v SAE sú s výnimkou Sagana prítomní takmer všetci členovia absolútnej špurtérskej elity. Nechýbajú rýchli muži ako Fernando Gaviria, Elia Viviani, Caleb Ewan, Alexander Kristoff čí spomínaní Kittel s Cavendishom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe