Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uprednostnil peniaze pred úspechmi. Gaviria opúšťa Quick-Step

Ich súboje patrili medzi ozdoby tohtoročnej Tour de France. Veľký rival Petra Sagana mení dres a odchádza ku konkurencii.

26.10.2018 09:00
Gaviria Sagan Foto: ,
Fernando Gaviria (v žltom drese) a Peter Sagan na Tour de France 2018.
debata

Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria strávi nasledujúce tri sezóny v zoskupení UAE Team Emirates, s ktorým sa dohodol na spolupráci do roku 2021.

Jeden z najrýchlejších mužov vo svetovom pelotóne prestupuje do tímu s licenciou v Spojených arabských emirátoch z belgického celku Quick-Step Floors. Dvadsaťštyriročný Juhoameričan dosiahol v profesionálnej kariére už 34 víťazstiev a momentálne sa zotavuje zo zlomeniny kľúčnej kosti, ktorú utrpel na pretekoch Okolo Turecka.

Gaviria sa pripojil k novému tímu na sústredení v SAE, ktorá potrvá do 30. októbra.

„Nebudem skrývať svoje túžby, že v novom drese chcem dosiahnuť najväčšie víťazstvá. Som rád, že budem môcť jazdiť po boku mojich krajanov, ako sú Henao, Muňoz alebo Molano. Ďakujem novému zamestnávateľovi za dôveru, ktorú do mňa vložil,“ píše sa v tlačovej správe UAE Team Emirates.

Fernando Gaviria zdoláva v cieli úvodnej etapy... Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Fernando Gaviria, Peter Sagan, súboj Fernando Gaviria zdoláva v cieli úvodnej etapy Tour de France Petra Sagana.

Rodák z mesta La Ceja vyhral v tejto sezóne dve etapy pri premiére na Tour de France a patril medzi najväčších vyzývateľov Petra Sagana v boji o zelený dres. V 12. etape však z podujatia odstúpil.

S Quick-Stepom, ktorý aj vďaka nemu zaznamenal skvelú sezónu s 73 víťazstvami, mal pôvodne zmluvu do konca roku 2019. Na vlastnú žiadosť ju však ukončil a odišiel za lepšími platovými podmienkami do bohatšieho tímu.

Šéf Quick-Stepu Patrick Lefevere dlho nevedel nájsť nového hlavného sponzora. Nervozita medzi jazdcami rástla a viacerí – nielen Gaviria – sa rozhodli pre istotu v iných stajniach.

Elitný klasikár Niki Terpstra posilnil Direct Énergie. Odchod potvrdili aj Belgičan Laurens de Plus (LottoNL-Jumbo) a nemecký šprintér Maximilian Schachman (Bora-Hansgrohe).

Lefevere oznámil nového sponzora minulý týždeň. Družstvo v budúcej sezóne zmení názov na Deceuninck-Quick Step podľa belgického výrobcu PVC materiálov Deceuninck Plastics.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Gaviria #Quick-Step Floors