Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froomov nástupca. Kolumbijská hviezda zostáva v tíme Sky

Hovoria o ňom ako o nástupcovi Chrisa Frooma či Gerainta Thomasa. O kolumbijského mladíka Egana Bernala bol po jeho výborných výkonoch v tejto sezóne veľký záujem. Konkurencia však v jeho prípade neuspela.

06.10.2018 10:16
cyklistika Bernal Foto: ,
Egan Bernal v drese tímu Sky na Tour de France 2018.
debata

Bernal pred víkendom oznámil, že zostáva v tíme Sky, s ktorým podpísal novú päťročnú zmluvu.

„Som veľmi šťastný, že sa tak stalo. Teším sa nové výzvy. Som si vedomý, že päťročný kontrakt nie je v cyklistike úplne bežný, ale tu sa cítim doma. Sky mi ponúkol všetko, čo chcem a ja som už teraz nadšený z budúcnosti,“ uviedol Bernal v stanovisku.

Stále iba 21-ročný Juhoameričan sa upísal Sky na konci vlaňajšej sezóny. Predtým pôsobil v prokontinentálnom tíme Androni Giocattoli.

V drese Sky debutoval v januári na Tour Down Under, kde skončil šiesty. Dokázal vyhrať obľúbené preteky Petra Sagana – Okolo Kalifornie, na Okolo Romandie bral druhé miesto.

Na Tour de France robil domestika Geraintovi Thomasovi i Chrisovi Froomovi. Prvý menovaný sa aj vďaka nemu stal celkovým víťazom Tour. Úspešnú sezónu síce spomalil nepríjemný pád na podujatí Clásica de San Sebastián, ale Bernal by sa mal vrátiť do profipelotónu tento víkend v Taliansku na pretekoch Giro dell'Emilia.

„Egan patrí medzi budúcnosť tímu Sky. Máme s ním veľké plány. Päťročná zmluva v cyklistike je výnimočná. Ale on je výnimočný talent,“ uviedol šéf stajne Sky Dave Brailsford.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Sky #Egan Bernal