Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pred obhajobou: Nič nie je nemožné, ale chce to nejaký zázrak

Petra Sagana čaká v nedeľu obhajoba titulu majstra sveta. Keď sa rozhovoril o svojich šanciach, usmieval sa, ale veľmi optimistický nebol.

28.09.2018 20:49
Rakúsko SR Cyklistika MS reprezentácia Sagan TK Foto: ,
Slovenskí reprezentanti v cestnej cyklistike zľava Martin Haring, Peter Sagan a Juraj Sagan pózujú v nových dresoch slovenskej reprezentácie počas tlačovej konferencie pred nedeľňajším štartom mužov Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Innsbrucku.
debata (1)

„Uvidíme, ako to dopadne. Povedal by som to tak, že tento rok to bude trochu komplikovanejšie. Prečo? Stačí sa pozrieť na profil trate. Favoritmi nedeľňajších pretekov sú vrchári. Nechajme sa prekvapiť, čo sa stane v nedeľu,“ zdôraznil jazdec nemeckého tímu Bora-Hansgrohe.

A potom ešte doplnil: „Všetko je možné, ale chcelo by to nejaký zázrak.“

Podľa neho je jeho hendikepom na okruhu v Innsbrucku jeho vyššia hmotnosť. „Potreboval by som, aby som mal menej kíl. Takto sa mi bude v kopcoch ťažko dýchať.“ Potvrdil, že po páde a zranení na Tour, ktoré ho dosť dlho trápilo, sa už cíti fit. „Nijaké zranenie nie je dobré, ale nakoniec som to celkom dobre predýchal.“

Sagan a spol. ukázali nové dresy Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan pózuje s novým dresom slovenskej...

Preteky Grand Tour Vuelta a Espaňa, ktoré sa skončili pred necelými dvoma týždňami, napokon dokončil a došiel až do cieľa v Madride. Aký bol jeho ďalší program?

„Po Vuelte som išiel do Monaka, trochu som oddychoval a trénoval, pripravoval som sa na svetový šampionát,“ vravel. Do dejiska šampionátu pricestoval len v piatok. Okruh, na ktorom sa bude bojovať o cenné kovy, zatiaľ nevidel.

„Kopec, ktorý je na okruhu, si nepôjdem pozrieť, v pretekoch ho absolvujeme viackrát. Ale určite sa vyberiem na kopec, ktorý je v závere pretekov, ten si chcem vyskúšať. Je krátky a prudký a potom už nasleduje len zjazd do cieľa.“

Ján Valach, tréner slovenskej reprezentácie, ktorý vedie Sagana aj ako jeden zo športových riaditeľov v Bore, očakáva podobný priebeh ako skoro každý rok: „Do posledných metrov to budú nervy.“

Peter Sagan na tlačovke slovenského tímu. Foto: TASR, Martin Baumann
Rakúsko SR Cyklistika MS reprezentácia Sagan TK Peter Sagan na tlačovke slovenského tímu.

Žilinský rodák Sagan sa v závere obrátil aj na fanúšikov. „Ďakujeme za podporu, hovorím za celý slovenský tím, držte nám palce. Dúfame, že sa bude dať na čo pozerať.“

Potom ako prvý podpísal dres značky Santini s novým dizajnom, ktoré si bude obliekať slovenská reprezentácia ďalšie štyri roky.

Sagan zostane v Bore: Neviem, či by som sa mal inde lepšie

Peter Sagan sa spojil so svojím tímom Bora-Hansgrohe na tri najbližšie roky. V piatok večer v Niederndorfe, ktorý leží na rakúsko-nemeckých hraniciach a nachádza sa tam sídlo jeho zamestnávateľa, podpísal novú zmluvu. Jej platnosť je do roku 2021.

„V tomto tíme som spokojný a len sme sa dohodli, že tu zostanem, budem naďalej pokračovať. Neviem, či by som sa mohol mať lepšie v inom tíme. Je to veľmi dobrá voľba,“ povedal.

Sagan mal doteraz zmluvu do roku 2019, takže kontrakt v predstihu predĺžil aktuálne o dva roky. Podľa jeho slov zavážilo aj to, že zmluvy predĺžili aj ďalší súčasní jazdci Bory Nemec Marcus Burghardt, Poliaci Maciej Bodnar a Rafal Majka, Talian Daniel Oss či jeho brat Juraj.

„Neviem si predstaviť, že by sme zasa budovali niečo odznova,“ dodal spokojne Peter Sagan.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Innsbruck 2018 #MS v cestnej cyklistike