Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlčia svorka požiera konkurenciu. A útočí na šéfov rekord

Cyklisti z tímu Quick-Step Floors sú na nezastavenie. Počas celej sezóny valcujú konkurenciu a zbierajú jednu výhru za druhou. Darilo sa im aj na Okolo Slovenska a v úspešnom ťažení pokračujú aj na MS v Innsbrucku.

25.09.2018 10:26
Quick Step cyklistika Foto: ,
Jazdci tímu Quick-Step Floors oslavujú triumf v časovke tímov na MS v Innsbrucku.
debata (1)

Prezývka Vlčia svorka sa všeobecne ujala. Jej pôvod pramení z agresívneho štýlu jazdenia, ktorý belgická stajňa vyznáva.

Tím podporovaný aj slovenským podnikateľom Jánom Miškovským má aktuálne na konte 69 tohtosezónnych výhier. Dlhoročný šéf Quick-Stepu Patrick Lefevere verí, že jeho zverenci prekonajú jeho osobný rekord.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The clock is ticking ⏱ #Worlds #TTT #innsbruck2018 Photo: @gettysport

Príspevok, ktorý zdieľa Quick-Step Floors Cycling Team (@quickstep_team),

„71 je náš nový cieľ – to je môj osobný rekord s tímom Mapei-Quick Step z roku 2000,“ nechal sa počuť úspešný funkcionár.

Lefevere sa pohybuje v špičkovej cyklistike už takmer 20 rokov. Čuch na nové cyklistické talenty a schopnosť urobiť z jednotlivcov fungujúci celok mu môžu mladší kolegovia len závidieť.

Počas kariéry viedol hviezdy ako Paolo Bettini, Tom Boonen či Philippe Gilbert. Dominancia Quick-Stepu pod jeho vedením trvá od roku 2012. Uplynulých šesť sezón tím zakaždým zakončil rok s najvyšším počtom výhier.

V rečí čísiel to bolo takto: 2012 – 51 výhier (delené prvé miesto so Sky), 2013 – 54, 2014 – 61, 2015 – 54, 2016 – 54 a 2017 – 56.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Congrats, @nikiterpstra !Only rider to have won four gold medals at the World TTT Championships! Photo: @gettysport

Príspevok, ktorý zdieľa Quick-Step Floors Cycling Team (@quickstep_team),

Lefevere nezabudol pripomenúť jeden zásadný rozdiel:

„Rekordný počet triumfov sme vtedy dosiahli so 43 jazdcami. V tejto sezóne ich mám k dispozícii 28. A to je rozdiel. Aj preto mám z tejto sezóny obrovskú radosť.“

Na MS v Innsbrucku vyhral Quick-Step tímovú časovku a jeho členovia patria medzi favoritov aj v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom.

Ultra náročná trať, na ktorej bude obhajovať titul majstra sveta Peter Sagan, vyhovuje predovšetkým vrchárom. Z Quick-Stepu si brúsia zuby na dúhový dres najmä Francúz Julian Alaphilippe či Španiel Enric Mas.

Absolútny rekord v počte triumfov za sezónu drží americký Team Highroad. V roku 2008 dosiahol aj vďaka vtedy fenomenálnemu Markovi Cavendishovi 77 a o rok neskôr až 85 výhier.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Lefevere #Quick-Step Floors