Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Avermaet: Sagana sa nebojím, chcem dres európskeho šampióna

Peter Sagan pred nedeľňajšími pretekmi s hromadným štartom na ME v Glasgowe priznal, že jeho zdravotný stav stále nie je stopercentný.

11.08.2018 20:22
sagan tour avermaet Foto: ,
Greg van Avermaet a Peter Sagan počas 9. etapy Tour de France.
debata

Lídra slovenskej reprezentácie na kontinentálnom šampionáte cyklistov trápia zranenia z pádu, ktorý utrpel v 17. etape na Tour de France.

„Nemôžem ešte používať všetky svaly, stále to nie je stopercentné. Avšak lepší sa to. Uvidíme, ako sa budem cítiť,“ vravel Sagan v sobotu pre RTVS.

Na trati so zvlneným profilom bude napriek hendikepu patriť medzi hlavných favoritov na triumf. Cestu za jeho druhým titulom majstra Európy mu budú chcieť prekaziť viacerí konkurenti. Chystá sa na to aj jeho tradičný rival Greg Van Avermaet.

„Mojim hlavným cieľom je dres európskeho šampióna,“ vyhlásila najväčšia hviezda belgického výberu pre denník Het Nieuwsblad. „Cítim sa vo forme. Profil trate mi veľmi vyhovuje a navyše mám za sebou výborný tím. Mám obrovskú motiváciu pretaviť to v nedeľu v úspešný výsledok.“

Van Avermaet po nevýrazných výkonoch v prvej polovice sezóny ukázal svoju silu na Tour de France, kde osem dní nosil žltý dres pre lídra pretekov.

Verí, že si rovnako ako pred dvoma rokmi, keď dva týždne po Tour triumfoval na olympiáde v Riu de Janeiro, správne načasoval formu.

„Na Tour vždy idete vo výkonnosti hlbšie ako na tréningu. Avšak potom o dva týždne neskôr sa vám to vráti. Verím, že scenár z roku 2016 sa môže zopakovať,“ pokračoval.

U svojho zamestnávateľa BMC Racing si musel presadiť, aby mohol v Glasgowe štartovať. V auguste sú totiž v kalendári WorldTour viaceré dôležité podujatia.

Po nedeľňajších pretekoch bude na neho a niekoľko ďalších jazdcov čakať špeciálne charterové lietadlo, ktoré naberie smer Holandsko tak, aby Van Avermaet a ďalší sa už v pondelok mohli postaviť na štart podujatia BinckBank Tour.

„Hoci európsky šampionát nemá takú prestíž, ja som chcel v Glasgowe veľmi štartovať. Aj preto, že profil trate je skutočne šitý ako keby pre mňa,“ vysvetlil.

Koho považuje za najväčších súperov?

„Silní budú Nemci s Degenkolbom, ako aj Taliani s Colbrellim a Vivianim. No a potom tu je Sagan. Myslím, že aj Briti sa budú chcieť doma ukázať. Budeme sa snažiť, aby v závere zostala na čele čo najmenšia skupinka jazdcov. To mi viac vyhovuje. A keď nastane situácia, že v závere pôjdem len proti Saganovi – nemám strach, verím si.“

Online textový prenos z nedeľňajších pretekov môžete sledovať naživo na sport.pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #greg van avermaet #ME 2018 v cyklistike