Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny deň Frooma. Skončil na zemi, keď si ho policajt pomýlil s fanúšikom

Nevydarený deň štvornásobného šampióna Chrisa Frooma na Tour de France pokračoval aj po skončení stredajšej etapy, v ktorej prakticky stratil šancu na obhajobu minuloročného víťazstva.

25.07.2018 21:28 , aktualizované: 26.07.2018 08:06
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome v cieli 17. etape.
debata (11)

Britský cyklista pri prejazde z cieľového priestoru spadol po tom, ako si ho policajti pomýlili s fanúšikom.

Froome si po etape obliekol čiernu vetrovku, ktorá prekryla jeho tímový dres. Zrejme kvôli tomu sa ho policajt snažil zastaviť v prejazde miestami, ktoré boli vyhradené len pre pretekárov, a nepriamo tak spôsobil Britov pád. Z incidentu vyviazol Froome bez zranenia.

Kenský rodák Froome sa v stredajšej vrchárskej, iba 65 km dlhej etape neudržal s najlepšími a klesol z druhého na tretie miesto priebežného poradia. Na svojho kolegu z tímu Sky a krajana Gerainta Thomasa stráca už 2:31 minúty.

Úlohou policajtov v cieľovom priestore počas etáp Tour de France je práve ochrana pretekárov pred divákmi a zvedavcami, ktorí tam v tom čase nemajú čo hľadať. Je bežné, že cyklisti sa v týchto priestoroch pohybujú na bicykloch a mieria do neďaleko pristavených autobusov svojich tímov.

Froomov incident s policajtom sa udial len deň po tom, čo etapu Tour de France zasiahol štrajk farmárov a polícia v snahe pomôcť cyklistom použila proti demonštrantom slzný plyn. Jeho nežiaduce účinky však pocítili aj niektorí cyklisti vrátane najväčších es tohtoročných pretekov Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa či Petra Sagana.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Tour de France 2018