Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výzvu treba prijať. Sagan pokračuje na Tour, pôjde aj cez bolesť

Slovenský cyklista Peter Sagan utrpel v stredajšej 17. etape pretekov Tour de France nepríjemný pád. Spadol 38 kilometrov po štarte počas klesania v horskej etape, ktorá viedla z Bagnéres-Luchon do Saint Lary Soulan (65 km). Absolvoval vyšetrenia, ktoré vylúčili zlomeninu.

25.07.2018 19:48 , aktualizované: 26.07.2018 10:48
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v zelenom drese po 17. etape Tour de France.
debata (35)

Jazdec stajňa Bora-Hansgrohe vo štvrtok definitívne potvrdila, že napriek bolestiam bude na Tour pokračovať a postaví sa na štart dnešnej 18. etapy.

„Neutrpel zlomeniny, ale modriny a otvorené odreniny na pravej strane tela,“ uviedol ešte v stredu hovorca tímu Ralph Scherzer.

„Bolí to, ale nebol by svetový šampión, keby nezobral túto výzvu. Peter Sagan bude na štarte dnešnej 18. etapy Tour,“ píše sa v príspevku.

„Našťastie, kamery nezachytili pád. Vyletel som z cesty, dopadol som na zadok na kameň. Pokračujem, trošku so zraneniami, ale môže byť aj horšie. Nemám nič zlomené, mám narazeninu a problém ohýbať nohu, no snáď to o deň, dva, rozhýbem. Snáď neskončím pár dní pred cieľom,“ povedal Sagan v stredu pre RTVS.

„Havaroval som v zákrute, urobil som chybu. Vyzeralo to ako rýchla zákruta, dostal som sa však príliš doprava, brzdil som, no už to nestačilo. Preletel som pomedzi stromy a narazil som na kameň,“ dodal Sagan pre portál cyclingnews.com.

Do cieľa dorazil s roztrhnutým dresom, odreninami pravej časti tela a mankom 26:29 minúty, čím splnil limit. Sagan po dojazde podstúpil vyšetrenia, ešte predtým sa však zúčastnil na ceremónii, kde si prevzal zelený dres pre lídra bodovacej súťaže. Vzápätí si vyslúžil veľký potlesk.

„Mal pád, ale jeho cieľ je prísť do Paríža. Zostaň silný Peter Sagan!“ znel príspevok na sociálnej sieti Twitter, ktorý uverejnili organizátori Tour.

Večer po 20.00 h slovenský cyklista informoval na svojom facebookovom profile, že vyšetrenia vylúčili vážnejšie zranenie: „Našťastie nemám nič zlomené. Ďakujem všetkým za podporu, bol to ťažký pád, ale pred poslednými štyrmi etapami sa cítim odhodlane.“

Na zisk šiesteho zeleného dresu potrebuje už iba dôjsť do cieľa v Paríži.

„Bolo by ľahké ísť domov, ale nie pár dní pred Parížom. Mohlo to dopadnúť horšie. V záverečnom stúpaní som si išiel vlastným tempom a došiel som v poriadku.“

„Vrchársky šprint“ na Tour de France Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme na...
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2018